Değişim Kapıda!

Değişim Kapıda!

Mayıs ayında yapılması planlanan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı için adaylar netleşmeye başladı. Uzun yıllardır Başkanlık yapan KÖKSAL´ın artık değişmesi gerektiği kamuoyu tarafından dile getiriliyor.

SPHM ÖZEL HABER

Mayıs ayında yapılması planlanan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı için adaylar netleşmeye başladı.

Henüz resmi olarak açıklanmasa da, Elektrikçiler Odası Başkanı Sadi Aytak ve mevcut başkan Beşir Köksal arasında geçecek gibi gözüküyor.

Ocak ayından itibaren yapılan  bir çok oda seçimlerinde ciddi eleştirilere maruz kalan Beşir Köksal´ın oldukça yıprandığı ve yorulduğu konuşuluyor. Bir iddia da Beşir Köksal´ın aday olmayacağı yönünde . 2014 yılında yapılan birlik seçimlerinde son kez aday olacağını ifade ettiğini, üstelik ilerlemiş yaşının getirdiği bir çok zorluğu da göğüslemekte zorluk çektiği ve artık bir istirahat zamanı geldiğini söyleyenler de mevcut.

İlerlemiş yaşına rağmen, küçük bir oran da olsa,  aday olabileceği ihtimali verilen  Beşir Köksal´ın karşısına çıkan,  daha genç ve yeni jenerasyon sayılan Sadi Aytak arasında geçmesi muhtemel olan seçimlerde bir çok odanın desteğini alan Sadi Aytak, yarışa oldukça önde giriyor.

Hem esnaf hem de normal vatandaşın, ?artık Sivas´ta bir şeyler değişmeli? iddiası bakalım sandığa nasıl yansıyacak?

Her kış öncesi ?kış lastiği? hatırlatması ve bayram arefelerinde ?bozuk para? açıklaması dışında pek fazla etkinliği olmayan mevcut yönetime olan kızgınlıklar bitmek bilmiyor. Küçük esnafın hiçbir zaman hatırlanmadığı, ancak kandil ve Cuma günleri mesajı dışında da hatırlanması gereken binlerce esnafın olduğunu, ancak bu konuda tek bir adım atılmadığı, hiçbir projenin hayata geçirilmemiş olmasının da Sivas´ın bir kaderi olmayacağını söyleyen delegeler seslerini duyurmak istiyor.

Sivas´ın makus talihinin artık değişmesi zamanının geldiğini söyleyen bir çok delege, bunun bir yolunun da Birlik Başkanlığı seçimi olduğunu hatırlatıyor.

Özellikle şehir merkezinde ki odalardan pek fazla umudu olmayan mevcut yönetimin,  ilçelere ağırlık vermeye çalıştığı gözlemleniyor. Ancak bir çok ilçede umduğu desteği göremediği de konuşulan konular arasında.

Yine bununla birlikte mevcut yönetimin  siyasi desteğinin de tükendiğini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere etkili tüm siyasilerin,  makamların yeni jenerasyonlara bırakılmasının zamanının geldiğini vurguluyorlar.

 



Anahtar Kelimeler: Değişim Kapıda