Tarih: 13.05.2014 22:14

DEĞİŞİME SAYILI GÜNLER KALDI

Facebook Twitter Linked-in

Eğitimde beklenen değişime sayılı günler kaldı. Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR’ın da Haziran itibariyle değişeceği belirtilirken, şehirde son zamanlarda büyük eleştiriler alan Milletvekili Hilmi BİLGİN’in de bu değişime sıcak baktığı bilgisine ulaşıldı. Eğitimde Sivas’ı birinciliğe taşıyamayan AKPINAR’ın, geçen gün Hıdırellezde yapılan yumurta yarışmasında birinci gelmesi ise şehirde espri konusu oldu.

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın değişim çalışmasında sona gelindi. Haziran itibariyle birçok okul idarecisi görevden el çektirilecek. Bakan ve Müsteşarın titizlikle üzerinde durduğu bu değişimin, özellikle emekliliği gelmiş okul müdürlerini kapsayacağı alınan bilgiler arasında. Yeni atamalarda kesinlikle emekliliği gelmiş okul idarecilerinin görevlendirilmeyeceği belirtilirken, emekliliği gelmiş birçok okul müdürünün bir arayış içinde olmaması gerektiği vurgulanıyor.

Sivas’ın da bu değişime girecek illerin en başında geldiğine dikkat çeken eğitimciler, başta Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR olmak üzere, birçok kurum yöneticisinin Haziran itibariyle değişeceğini dile getiriyorlar.

Sivas’ta göreve geldiği günden beri, özgün bir uygulama ve proje içerisine girmeyen AKPINAR’ın rutin içinde kalma haricinde bir başarıya da imza atmadığı vurgulanıyor.

Turan AKPINAR’ın değişmesi için Bakanlığa çok sayıda isteğin gittiği, hatta Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN’e de bu yönde yoğun istek gittiği bilgisine ulaşıldı.

Vekil BİLGİN’in, AKPINAR’ın değişmesi yönünde bir kanaat içinde olduğu bilgileri de sızarken, Haziran gibi bunun gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Eğitimde Sivas’ı birinciliğe taşıyamayan AKPINAR’ın, geçen gün Hıdrellezde yapılan yumurta yarışmasında yumurtasının birinci gelmesi ise “eğitimde şehri birinciliğe taşıyamadı ama yumurta yarışmasında birinci oldu” diye espri konusu oldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —