DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ

DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ

Sivas Eğitim Bir Sendikasında değişimin ayak sesleri duyulmaya başladı. Mevcut yönetimden rahatsızlıklarını dile getiren birçok üye, sonbaharda yapılacak bir seçimde değişimin yaşanacağını dile getiriyorlar. Delege kaydırma oyunlarının zaman zaman yaşandı

Sivas Eğitim Bir Sendikasında değişimin ayak sesleri duyulmaya başladı. Mevcut yönetimden rahatsızlıklarını dile getiren birçok üye, sonbaharda yapılacak bir seçimde değişimin yaşanacağını dile getiriyorlar. Delege kaydırma oyunlarının zaman zaman yaşandığı sendikalarda, aynı hukuksuzluğun yaşanmaması için dikkatli bir takip yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

 Mütefekkir Akif İNAN’ın mihmandarlığında hayata geçen Eğitim Bir Sendikasının Sivas ayağı son zamanlarda sert eleştirilere muhatap olmaya devam ediyor. “Mescidi Aksayı Düşünde Gören” İNAN’ın yaşadığı entelektüel duruluktan fersah fersah uzaklaştığı dile getirilen sendikanın, yüce düş ve idealler yerin rüyalarında “koltuk kapmayı” gördükleri belirtiliyor.

Sendika başkanlığını yürüten İlhan KARAKOÇ’un bütün üyeleri kapsayan bir yönetim anlayışı sergilememesi üyelerin sert eleştirisine neden oluyor. Sivas’ta en çok üyeye sahip sendikanın düşünsel boyutta, tarihinin en daraltılmış günlerini yaşadığı belirtilirken, düşünce zafiyetine duçar olan bir birlikteliğin geleceği şekillendiremeyeceği vurgulanıyor.

Sendika başkanı İlhan KARAKOÇ’un pasif yönetiminin ayrışmalara neden olduğunu belirten birçok üye, bu haliyle sendikanın önemli bir sivil toplum birlikteliği oluşturamayacağını dile getiriyorlar.

Sendikada başlayan eleştiri yağmurunun sonbaharda yaşanacak olan seçimleri de etkileyeceği belirtiliyor. İlhan KARAKOÇ’u kesin değiştirmek zorundayız diyen sendika üyeleri, Karakoç’un değişmemek için “delege ve bölge” ayarlamasına gidebileceği ve bunun içinde şimdiden dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyorlar.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda