Dejavu

Dejavu

Senaryosunu Hüseyin YILMAZ’ın yazdığı tashihini Rektör KOCACIK’ın yaptığı iktidar hamleleri film vizyona girdi. Hüseyin YILMAZ’ın olası vekilliği durumunda Rektör KOCACIK’ın ikinci kez rektör olma arzusu, biz bu film, zaten görmüşt

 Rektör Faruk KOCACIK ve Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ’ın kurguladıkları film vizyona girdi. Vadi yöresinde tanınmayan ve bilinmeyen YILMAZ’ın, o yörenin yüksek oyunu alma ve de Ekrem ERDEM arkamda düşüncesini kullanma girişimi akamete uğradı. Sivas Postası Gazetesi Hüseyin YILMAZ’ın “Ekrem ERDEM beni destekliyor” asılsız haberini deşifre etti. Ekrem ERDEM’in asla Hüseyin YILMAZ’ı desteklemediği bilgisine ulaşılırken, Vadi yöresinde de YILMAZ’ın duyarlı insanlarca eleştirildiği vurgulanıyor.

Üniversitedeki yanlı kadrolaşmaları destekleyerek muhafazakâr öğretim üyelerine mobbing uyguladığı iddia edilen YILMAZ’ın neden Ak Parti gibi muhafazakâr bir partiden aday adayı olduğu anlaşılamadı.

Bu girişimin asıl amacının Rektörlük hesapları olduğu dile getiriliyor. Üniversite kaynakları yıpranan Hüseyin YILMAZ’ın asıl amacının Ak Partili olduğunu tescil ettirmek olduğunu dile getiriyorlar. Olası vekillik durumunda ise KOCACIK’a bir dönem daha ayarlama girişiminin yine Hüseyin YILMAZ tarafından öngörüldüğü belirtiliyor.

Hüseyin YILMAZ’ın olası rektörlük içinde kendini hazırladığı lakin bunun imkansız olduğu dile getiriliyor. Rektör Yardımcılığı döneminde Ak Parti ile arayı iyi tutma maksatlı bazı hareketleri yanı sıra, genelde yanlı kadrolaşmaları ayarlayarak tarafsızlığını yitirmekle suçlanıyor.

Üniversite kaynakları Rektör Faruk KOCACIK, Hüseyin SARI, Hüseyin YILMAZ, Eski Rektör Mehmet BAKIR ekibinin yönetimsel olarak son dönemleri oldukları ve bu ekibin gerek vekillik gerekse rektörlük şanslarının olmadığı görüşlerini dile getiriyorlar.