Tarih: 10.09.2020 23:41

ÇARPAN ÇARPANA!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta film gibi bir dolandırıcılık bu da olmaz dedirten cinsten.MİHRALİ BEY´in hayatını film yapmak için KÜLTÜR BAKANLIĞIN destekli bir proje ortaya konuldu ve dönemin Sivas Valisi Veysel DALMAZ´ın talimatı ile SİVAS HİZMET VAKFI bütçesinden "BEYAZ Film" isimli bir şirkete 100 Bin lira aktarıldığı lakin filmin yapılmadığı ortaya çıktı.

Hatta BEYAZ FİLM şirketinin KLTÜR BAKANLIĞINDAN ne kadar para aldığı ise tam bir muamma olarak ortada duruyor.

Ancak SİVAS HİZMET VAKFI´ndan 100 Bin TL. almakla yetinmeyen film şirketinin, Sivas Hizmet Vakfı´nın ortağı oluğu KÖMÜR TEVZİİnden 1 milyonun üzerinde sponsorluk parası istediği bilgilerine ulaşıldı.

Zamanın kömür tevzi idaresinin bu parayı ödemediği hatta buradan giden Veysel DALMAZ´ın o günkü yönetimi parayı ödemeleri konusunda tehdit ettiği ortaya çıktı.

Tam bu esnada 2013 yılında isimsiz ihbar mektupları ile bir operasyon gerçekleştiği ve şirketin idaresinin değiştirilip, şirketteki belgelerin kaybolduğu öne sürüldü.

Bu karambol olaylar arkasında FETÖ yapısının olduğu iddia edilirken BEYAZ FİLM ŞİRKETİNİN FETÖ yapısı ile bir ilişkisinin olup olmadığı da kamuoyu tarafından merak ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —