Demek ki Hayal Edince Oluyormuş!

Demek ki Hayal Edince Oluyormuş!

Kitap Günleri fikri, dillendirilip çeşitli temaslar yapıldığı zaman, o dönemin, ondan sonraki dönemin, şu dönemin ve bundan sonraki nice dönemin İl Kültür Müdürü olan ve olacak olan PÜRLÜ, Kitap Fuarı etkinliğine karşı çıkmış, biz bunun altından kalkamayı

 

Yaklaşık 10 yıldır Sivas İl Kültür Müdürü olan ve yine yaklaşık 10 yıldır Sivas´ı Kültür ve Turizm şehri yapacağız diye beyanat veren PÜRLÜ´nün, Sivas´ı ne zaman Kültür ve Turizm Şehri yapacağı merakla, özlemle, hasretle bekleniyor.

Dönemin Vali Yardımcısı Veysel ÇİFTÇİ ile görüşen bir gurup yazarın kendisi ile de temasa geçtiği lakin ?biz bu işi yapamayız, Sivas buna hazır değil, yazarları nasıl ağırlayacağız? diye mazeret belirten PÜRLÜ´nün, şuanki manzaraya ne dediği merak ediliyor.

Kitap Fuarı düşüncesine mesafeli duran Kadir PÜRLÜ´nün neler yaptığı ise ortada duruyor.

Basını çağırıp ?Dadaloğlu´nun mezarını Şarkışla´da bulacağım? demesi karikatür dergilerine konu olup alaya alınmıştı. Hatta ?W.I.P. WC? yi de uygulamaya koyup ulusal basına Sivas´ı rezil eden PÜRLÜ´nün, dönemin Valisi Ali KOLAT´ın anında müdahalesi ile bu garip uygulamayı sonlandırdığı biliniyor.

Uluslar arası Festivaller yapıyoruz diye de Sivas´ı yıllardır oyalayan başarısız İl Kültür Müdürü PÜRLÜ´nün, birkaç yabancı aşık getirip ?aha da uluslar arası festival? diye de ortaya açıklama yaptığı arşivlerde yerini koruyor.

4. sü devam eden Sivas Kitap Günleri´nin herkese iyi bir ders olması gerektiğini belirten pek çok Sivaslı, inanıldığı vakit başarılmayacak hiçbir şeyin olmadığını dile getiriyorlar.

Önceki dönemin, bu dönemin ve bundan sonraki dönemin İl Kültür Müdürü olan ve olacak olup rekor kıran Pürlü´nün, 1 Kasım seçimlerinden sonra kurulacak hükümetle birlikte kaç hükümet gördüğü ise araştırmacıların maharetine kalıyor.



Anahtar Kelimeler: Demek Hayal Edince Oluyormuş
Doğruya Doğru
2.09.2015 09:22:02
Sivas halkı daha iyi şeylere de layık ama yöneticilerimiz bunları insanımıza layık görmüyor o ayrı