Devlet Denetleme Cumhuriyete Girebilir

Devlet Denetleme Cumhuriyete Girebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın“Devlet Denetleme Kurulu’nu, bu dönem itibariyle birçok konuda harekete geçireceği belirtiliyor. Özellikle Paralel Yapı’nın hareket alanının daraltılmasına yönelik DDK’nın çalışacağını açı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın“Devlet Denetleme Kurulu’nu, bu dönem itibariyle birçok konuda harekete geçireceği belirtiliyor. Özellikle Paralel Yapı’nın hareket alanının daraltılmasına yönelik DDK’nın çalışacağını açıklayan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın bu beyanatına atıf yapan Üniversite kaynakları, Cumhuriyet Üniversitesi içinde DDK’nın devreye girebileceğini ifade ediyorlar.

 Türkiye Cumhuriyetinin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip ERDOĞAN, görev başı yapması akabinde, başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan olmak üzere dış gezilere çıktı. Bunun yanı sıra devletin yeniden yapılanması hususunda önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Paralel yapı ile mücadelenin hız kesmeden süreceğini belirtti. Paralel Yapı ile mücadelede gerekirse Devlet Denetleme Kurulu’nu işleteceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yapının devleti ele geçirmesine asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bu açıklamasından yola çıkan Cumhuriyet Üniversitesi kaynakları, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, bu beyanatının çok önemli olduğu ve bir çok usulsüz kadrolaşma ve iddia ile gündemden düşmeyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin de mutlaka DDK tarafından incelenmesi gerektiğini” belirttiler.

Son yıllarda Üniversitede Paralel ve Ulusalcı bir ittifakın oluştuğu ve bu ittifakın 2016 Rektörlük seçimleri için kolları sıvadığını haber merkezimize ulaştıran Üniversite kaynakları, 2016 seçimleri için oluşan bu iç ittifakın, usulsüz kadrolaşma başta olmak üzere pek çok yanlı iş ve işleyişte bulunduklarını ve bunun da DDK tarafından incelenmesi durumunda devasa usulsüzlüklerin ortaya çıkacağını dile getiriyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın paralel yapının derdest edilmesine yönelik DDK’nın harekete geçeceği yönündeki beyanatını hatırlatan pek çok Üniversiteli, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi için de DDK’nın harekete geçebileceğini ifade ediyorlar.

Cumhuriyet Üniversitesinin son iki yılda, tek taraflı kadrolaşma, usulsüz atama, cafe vb. işletmelerle ilgili yanlı davranması iddiası kamuoyunca sık sık eleştiri alıyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda