Tarih: 07.10.2015 14:09

Devletin Kitapları Neden Kullanılmıyor?

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye eğitimde kabuğunu kırma uğraşı verirken, buna direnen şehirlerin başında SİVAS geliyor. Milli Eğitim Bakanlığının ?ücretsiz ders kitabı? vermesine rağmen, hala pek çok okul müdürü ve öğretmen, öğrenci ve velileri kaynak kitaplara yönlendirerek adeta suç işliyorlar.

Devletin çok büyük ve önemli olan bu hizmetini toplum gözünde ?küçük düşürme, kafasına göre hareket etme, mili serveti çöpe atma? anlamına gelecek olan ders kitaplarını kullanmama anlayışına, bu sende de pek çok okul ve eğitimcinin devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Alanında yetkin bilim insanları tarafından hazırlanan ders kitaplarını işlemek yerine, öğrenci ve velilerin ?belli kaynak kitaplara yönlendirilmesi tepki çekiyor.

Ders kitaplarının sadece aksesuar olarak görüldüğü ve bunun yerine kaynak kitapların kullanıldığına parmak basan duyarlı eğitimciler, ?bunun milli serveti heba etme olduğunu? belirtiyorlar.

Okulların açıldığı bu haftalarda veli ve öğrencilerin kaynak kitaplara yönlendirildiği bilgisi haber merkezimize gelmeye devam ediyor. ?Belli? yayınlara yönlendirmenin ve devlet kitaplarını kullanmamanın suç olduğu belirtilirken, neden bazı okul müdürleri ve öğretmenlerin ısrarla kanun dışı hareket ettikleri merak ediliyor.

Sivas´ta yeni göreve başlayan Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY´un, bu kaosa son vermesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —