Devletin Kitapları Neden Kullanılmıyor?

Devletin Kitapları Neden Kullanılmıyor?

Devletin öğrencilere ücretsiz ders kitabı vermesi toplumun bütün kesimleri tarafından takdir ediliyor. Bakanlığın bu çok önemli hizmetine rağmen, bu kitapları özenli kullanmayan pek çok okul ve eğitimcinin ?kaynak kitapları? kullanması anlaşılamıyor.

 

Türkiye eğitimde kabuğunu kırma uğraşı verirken, buna direnen şehirlerin başında SİVAS geliyor. Milli Eğitim Bakanlığının ?ücretsiz ders kitabı? vermesine rağmen, hala pek çok okul müdürü ve öğretmen, öğrenci ve velileri kaynak kitaplara yönlendirerek adeta suç işliyorlar.

Devletin çok büyük ve önemli olan bu hizmetini toplum gözünde ?küçük düşürme, kafasına göre hareket etme, mili serveti çöpe atma? anlamına gelecek olan ders kitaplarını kullanmama anlayışına, bu sende de pek çok okul ve eğitimcinin devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Alanında yetkin bilim insanları tarafından hazırlanan ders kitaplarını işlemek yerine, öğrenci ve velilerin ?belli kaynak kitaplara yönlendirilmesi tepki çekiyor.

Ders kitaplarının sadece aksesuar olarak görüldüğü ve bunun yerine kaynak kitapların kullanıldığına parmak basan duyarlı eğitimciler, ?bunun milli serveti heba etme olduğunu? belirtiyorlar.

Okulların açıldığı bu haftalarda veli ve öğrencilerin kaynak kitaplara yönlendirildiği bilgisi haber merkezimize gelmeye devam ediyor. ?Belli? yayınlara yönlendirmenin ve devlet kitaplarını kullanmamanın suç olduğu belirtilirken, neden bazı okul müdürleri ve öğretmenlerin ısrarla kanun dışı hareket ettikleri merak ediliyor.

Sivas´ta yeni göreve başlayan Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY´un, bu kaosa son vermesi bekleniyor.



EĞİTİMCİ
8.10.2015 07:49:15
Bazı okullar özellikle bazı "kitapçılara" yönlendirme yapıyor.Öğrencileri mecbur almaya zorluyorlar.

Şemsi Sivasi
8.10.2015 20:50:25
yetersiz öğretmenler öğrencileri kitapçılara yönlendiriyorlar. sivas postası bu işe de bir el atsan? kitapçılarla bu öğretmenler anlaşıyor mu? bir öğretmen ders kitabını neden kötüler de başka konu anlatımlı kitaplara yöneltir? Bence bu öğretmenlerin tamamı yetersizliğini örtmek için bu yola başvuruyor

Sefilix
9.10.2015 01:42:36
bence yetersiz olan öğretmenler değil verilen kitaplar. kime bastırılıyor kime ihale edilmiş. öğretmenlerde kitapların kötü olduğunu söylüyor. devlet kitap bastıracağına veliye ve öğretmene yoksulluk sınırının üzerinde maaş versin okul veli öğretmen işbirliği ile en yararlı ve istediği kitabı parayla satın alsın. kaynak çoğalsın. ülke kominizmle mi idare ediliyorda tek kaynak veriyorsunuz, kafaya bak. herşeyi özelleştiryor tüm kurmları satıyorsunuz eğitimi bile özelleştiryor parası olana kaliteli eğitim al diyrosunuz... neyse konumuza dönelim sahi o kitaplarıda basan mutlaka belli birileridir demi. siz önce okullara sabun tuvalet kağıdı alın kitap dağıtacağınıza. temizlik görevlisini bile atayamıyorsunuz geçici eleman alıyorsunuz toplum yayarına adı altında. özel güvenlik yok. sağlık görevlisi yok. kitap bedavaymış her kalemde para alıyorsunuz veliden. adaammm bende kime yazıyorum adamlar 13 yılda 5 bakan değiştiler daha sistem kuramadılar kitaptan bahsediyorlar. sahi bu sene sınavın adı ne teog mu oss mi ybs yok sbs kpss miydi. he he bedava kitap bedava tablet siz dağıtın dağıtın artık kitap mı dağıtıyorsunuz ülkenin eğitimini mi dağıtıyorsunuz belli değil. her geçen gün geriye giden bir nesil var. ahlak konusuna hiç girmiyorum çıkamayız işin içinden. nasılsa yol yaptınız ve bedava kitap dağıtıyorsunuz. hayrını görün

MİLLİ EĞİTİMİN DİKKATİNE
10.10.2015 16:34:40
Bazı öğretmenler ve okul müdürleri,VELİLERİN eline kartvizit vererek yönlendirme yapıyorlar.