Tarih: 08.08.2014 12:59

Devletin Müşfik Eli

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI, insani duruşu ile kamuoyu tarafından taktir görüyor. Nerede bir mazlum var, nerede insanı bir sıkıntı var derhal müdahale ederek meseleyi çözen Kalaylı, bu vesileyle devletin müşfik elinin vatandaşa yansıması olarak algılanıyor.

 Sivas’ın genç Vali Yardımcıları arasında dikkat çeken Ömer KALAYLI, şehirde meydan gelen olumsuzluklara insani yaklaşımı ve çözümü ile dikkatlerden kaçmıyor.Nerede evi yanan var, nerede bir yaşlı zor durumda ise derhal anında olay yerine intikal eden Kalaylı’nın  bu duruşu toplum tarafından çok olumlu analizlerin yapılmasına neden oluyor.

Son olarak sıkıntılı günler nedeniyle bunalıma giren genç bir insanın yardımına koşan Ömer KALAYLI’nın, devletin müşfik elinin her zaman vatandaşın yanında olduğunu gösterdi.

Geçtiğimiz yıl yapılan Kitap Fuarı ve 4 Eylül etkinliklerinde de bir fiil meydanda olan Kalaylı, zarif kişiliği ile da Sivaslılar’ın beğenisini kazanıyor.

 ÖMER KALAYLI KİMDİR?

20.06.1979 tarihinde Kahramanmaraş’ta doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladıktan sonra 1997 yılında yüksek öğrenimine başladığı İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden 2001 yılında mezun olmuştur. Daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 04.02.2003 tarihinde Gaziantep Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.

2003 yılı Mülkiye yaz teftiş döneminde, Karaman ve Burdur illerinde Mülkiye Müfettişi Refakatinde stajına, akabinde 15.10.2003 - 24.11.2003 tarihleri arasında 6 hafta süreyle Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği 33. Dönem Kamu Diplomasisi Kursu’na katıldı.

Kahramanmaraş - Göksun ilçesinde Kaymakam Refikliği Stajı’nı yaptıktan sonra 4,5 ay süreyle Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Ankara’da Fransızca yabancı dil kursunu tamamladıktan sonra 25.09.2004 tarihinde bir yıl süreyle Franche - Comte üniversitesine bağlı CLA dil okulunda Fransızca öğrenimini sürdürmek üzere Bakanlık tarafından bir yıllığına Fransa’ya gönderildi. Bu süre içerisinde Paris’te ENA (Ecole Nationale d’Administration) bünyesinde organize edilen «Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Fransa’da Devlet Reformu» konusunda 15 gün süreli kursa katılmıştır. Yurda dönüşte, Eskişehir - Mihalgazi ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından 90. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla bitirerek, Gaziantep’in Karkamış ilçesine ataması yapılarak yaklaşık burada 1,5 yıl süreyle görev yapmıştır. Akabinde, 28.09.2007 tarih ve 2007/9316 sayılı Müşterek Kararname ile Lice Kaymakamlığına atandı.

27.07.2009 tarih ve 11095 sayılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle Gürün Kaymakamlığına atandı. 2013 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle de Sivas Vali Yardımcılığına atandı.

Evli olup iki çocuk babasıdır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —