Dikim Evi Yerine ORDU EVİ

Dikim Evi Yerine ORDU EVİ

Sivas Kent Meydanı´nı bütünleyecek prestij projelerden biri olan Ordu Evi´nin taşınmasının ilk adımı nihayet atıldı. Ordu Evi yerine ise otopark ve yeşil alan planlanmakta.

 

Sivas Kent Meydanını bütünleyecek en önemli adımlardan biri olan ORDU EVİ´nin taşınarak, yenisinin DİKİM EVİ arsasına yapılması yönünde ilk somut ihale adımı atıldı.

2 Haziran 2015 tarihli, 1 adet Ordu Evi, 1 Adet Er Gazinosu, 1 Adet Komutan Konutu, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Teshin Merkezi, 1 Adet 3 Araçlık otopark, 1 Adet 5 araçlık otopark ve Spor Alanları İnşaatı ve Çevre Düzenlemesi işi ihale ilanına çıkıldığı bilgisine ulaşıldı.

Yaklaşık 2 ay önce çıkılan Ordu Evi yapımı ihalesinde yer tesliminden itibaren 550 (beşyüzelli) takvim gününden teslimatın yapılması hedeflenmekte.

Dikimevi´nin geniş arsasına yapılması planlanan Ordu Evi  yerinin ise, Sivas Belediyesine devredileceği biliniyor. Belediyenin ise burasının üstünü yeşil alan, altını ise otopark yaparak Türkiye´de ender rastlanılan geniş bir Kenet Meydanını oluşturmayı planladığı vurgulanmakta.

Ordu Evi´nin taşınması sonrasında ikinci adımın ise Jandarma Lojmanları olması gerektiği ifade edilmekte. Jandarma lojmanları yerinin ise MiNİASİVAS ve Yeşil alan olarak değerlendirilmesinin şehrin turizm ve kültür geleceği için önemli bir adım olacağı görüşleri dile getirilmekte.

 



Anahtar Kelimeler: Dikim Yerine ORDU
tolga
30.07.2015 14:34:17
Bak şimdi meydandaki ve meydana yakın yerdeki dükkanların ve sitelerdeki dükkanların fiyatı hemen ikiye katlayacak, şu anda almak lazım, sivasın yapısı bu, karşıyakada tren geçecek denildi arsalar durup dururken ikiye katladı,,,

METİN
30.07.2015 23:01:33
ARTIK BAŞLASIN LÜTFEN, HEMDE ACELE İCRAATLAR GÖRELİM, BİR BUÇUK YIL ÖYLECE BOŞA GEÇTİ, BELEDİYE ARTIK SAHNEYE ÇIK YETER ARTIK,,