DİKKAT,DİKKAT, DİKKAT!

DİKKAT,DİKKAT, DİKKAT!

Kredi Yurtlar Kurumu KYK´da, yurt dışından gelen öğrenciler karantinaya alınırken, kapının önünde bazılarının el ele tutuşarak halay çekmeleri bu da olmaz dedirten cinsten. Bilim Kurulu´nun sosyal mesafe uyarılarının hiçe sayılması kabul edilir görülmezke

SPHM ÖZEL HABER

TÜRKİYE, salgın belasını diken üstünde atlatma mücadelesi verirken, kamuoyuna yansıyan SİVAS´ta KYK önündeki görüntüler tepki çekiyor. Elle ele tutuşarak sosyal mesafe kuralını görmezden gelenlerin, nasıl bir kötü örnek oldukları da ayan beyan görülürken, buna kimin müsaade ettiği sorgulanıyor.

Gençlik Spor İl Müdürü Erdoğan TUNÇ´un görevini devlet ciddiyeti gereği tertipli düzenli yaparak bu tür toplu etkileşimlere uyarı ve ikazlar gereği izin vermemesi bekleniyor.

KYK, çalışanlarının görevlerini de karantina kuralları gereği, maske ve özel tertibat özenine dikkat edilmesi de önemle isteniyor.

İL MÜDÜRÜ Tunç´un, personele hitap ederken de ?İSTANBUL TÜRKÇESİNİ? dikkate alarak, kibar ve nezaketli cümleler kullandığı sanılıyor. Aksi takdirde yöresel hitap ve ağızların kurum kültürünü zedeleyerek, çalışma şevkini kırabileceği görüşleri dile getiriliyor.

Herkesin bir köyü, kasabası, ilçesi olabileceğini dile getiren kültür insanları, yörelerdeki hitap şekillerinin yörelerde kalması gerektiği, şehirdeki ve özellikle de kurumlardaki hitap şekillerinin zarafet ve nezaket esaslı olması gerektiği görüşlerini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: DİKKAT DİKKAT DİKKAT