DİKKAT,DİKKAT, DİKKAT!

DİKKAT,DİKKAT, DİKKAT!

SAĞLIK BAKANI, salgın tırmanışta diye bilimsel açıklamalarda bulunurken, SİVAS’ta böyle bir organizasyonun gereğinin olup olmadığı sorgulanıyor..

SPHM ÖZEL HABER

Sağlık Bakkanı Fahrettin KOCA, salgın ile ilgili neredeyse her gün önemli açıklamalar yaparak, bütün vatandaşları tedbirli olmaya davet ediyor.

SİVAS ise salgın yönetimi konusunda yeterince başarı gösteremediği noktasında ise özellikle tıp adamları tarafından eleştiri alıyor.

Şehir salgında tırmanış içinde bulunurken, 17-18 Eylül de yapılacak olan MÜZE-ŞİİR-MÜZİK etkinliğinin gereği, sorgulanıyor.

Normal zamanlarda olsa pekala kabul edilebilir görülürken, salgının SİVAS’ta epey yüksek olduğu bir zamanda bu tür programların yapılacak olması endişe ile karşılanıyor.



Anahtar Kelimeler: DİKKAT DİKKAT DİKKAT!
Kültür ziyaretçisi
17.09.2020 21:18:01
Kültür varlıkları ve müzeler genel müdürü bey şehrimize teşrif etmişler. Sayın müdür kent hafızasından birbir yok edilen mimari mirasa da gözatsanız. Müzik söyleşinizin arasında. Mesala kabak yazısına doğru bir çıksanız. Yeni halk eğitim binasının çevreyi ezen gabarisine bir baksanız. Kızılırmak mektebinin yıkımına izin veren yerel koruma müdürlüğünüzün azimle yıkım konusundaki kararlılıklarını tebrik etseniz. Anıtlar kurulu müdürünüzü yerel yönetimler le işbirliği konusunda tebrik etseniz. Kurulda sivasta ticari amaçlı bürosu olan mimar üyeleri,yine serbest hukuk bürosu olup sivas kurulda görev yapan avukatla beraber istedikleri kararları çıkartan yerel yönetim kurul işbirliğinin kültüre tarihe olan katkısı noktasında emeği geçenleri takdir etseniz. Şifaiyeyi gezseniz, behrampaşayı gezseniz eserlerin restorasyon sonrası kimliksizliğini görseniz olamz mı?Liyakatın esas olmadığı yerde ne kültür kalır ne şehir. Sadece söz vardır müzik vardır.