Dil ve Kültür Heyecanı Bitmiyor

Dil ve Kültür Heyecanı Bitmiyor

Ülkemizin yetiştirdiği önemli kültür insanlarından biri olan Prof. Dr. Recep TOPARLI, dilimiz ve kültürümüzün inceliklerini her fırsatta dile getiriyor.

 

Türkiye´nin yetiştirdiği önemli kültür insanlarından biri olan hemşehrimiz Prof. Dr. Recep TOPARLI, bir televizyon kanalında çok önemli açıklamalarda bulundu. Dilin bir milletin varlık sebebi olduğuna vurgu yapan TOPARLI, Türkçe kelimeleri kullanmanın önemini belirtti. Başka dillerden dilimize kelimler geçtiğini lakin bunu bizim Türkçeleştirdiğimizi belirtti.

Mehmet Akif ERSOY´un hayalindeki nesil olan ?Asım´ın  neslinin? oluşmak zorunda olduğunu ifade eden Prof. TOPARLI, Sivas´ta kullanılan kelimelerden de örnekler verdi.

Kültürün bir milletin can damarı olduğunu ifade eden TOPARLI, başka dillere olmayan pek çok kelimenin bizim dilimizde olduğu ve bunun da büyük bir zenginliği ifade ettiğine vurgu yaptı.

SİVAS´a yerleştiği günden bu yana ortaya koyduğu önemli çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken TOPARLI, şehrin kültürel damarına da önemli katkılar sunuyor.

SİVAS´ın Kaşgarlı Mahmut´u olarak tanınan ve sevilen Prof. Dr. Recep TOPARLI, Cumhuriyet Üniversitesi´nde de dil ve kültür çalışmalarına ara vermeden gece gündüz devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Kültür Heyecanı Bitmiyor