DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN...

DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN...

CORONA Virüs bütün illerde son birkaç hafta adeta patladı. En üst seviyede vaka sayıları artarken, Milli Eğitim Bakanlığının 1 Milyon öğretmeni 1 haftalık seminer için görev yerlerine çağırması endişe ile karşılanıyor.

SPHM ÖZEL HABER

COVİT 19 vakalarında adeta patlama yaşanıyor. Pek çok il 65 yaş üstü vatandaşlara sınırlandırmalar getirirken, yeniden her alanda belli kısıtlamaların olabileceği bilim insanlarınca ifade ediliyor.

21 Eylül´de okulların açılması planlanırken, Bakanlığın bundan haftalar öncesine denk gelen 24-28 Ağustos tarihlerinde 1 Milyon öğretmeni görev yerlerine çağırması şaşkınlık oluşturdu.

Daha okullar açılmadan, 1 milyon kişinin ülke içinde aileleriyle seyahati göz önünde bulundurulursa, böyle bir hareketliliğin, 21 Eylül okul açılışını bereleyebileceği yorumları yapılıyor.

UZMAN EĞİTİMCİLER, 21 Eylül´de artık okulların kademli de olsa açılmasının elzem olduğunu dile getirirken, seminerin ise mutlaka ama mutlaka ?ONLİNE? yapılmasının salgının yayılmaması için önemli olduğunu ifade ediyorlar.

1 MİLYON öğretmen, eğitim ve öğretimin yüz yüzü olması heyecanıyla 21 EYLÜL için gün sayarken, bir haftalık seminer hareketliliğinin, bu heyecanı berelemesini istemediklerini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN