DİRİLİŞİN İlk Adımı Burada Atılmalı

DİRİLİŞİN İlk Adımı Burada Atılmalı

Türkiye´nin gözü SİVAS´ta. Bakan YILMAZ´ın şehirde gerçekleştireceği eğitim dirilişi bütün iller tarafından merak ediliyor. Tepeden tırnağa deyim yerinde ise dökülen şehir eğitimi için acil tedbirlerin alınması bekleniyor. İl Milli Eğitimin, ?Sivas eğitim

 

SİVAS eğitimde deyim yerinde ise dökülüyor. Bir yıllık eğitim öğretimi geride bıraktığımız şu günlerde, geçen bir yılın adeta hezimet olduğunu dile getiren pek çok eğitimci, bu anlayışın gelecek yıl da devam etmesi durumunda, şehrin eğitim sıralamasının 70´lere gerileyeceğini dile getiriyorlar.

Özellikle 2 yıl önce yapılan Okul Müdürü görevlendirmelerinde yaşanan liyakatsiz ve vasıfsız atamalar nedeniyle şehrin eğitiminin felç olduğu belirtilirken, üstüne üstlük İl Milli eğitimin, de okul idarecilerini kendi başlarına buyruk bırakması ise şiddetle eleştiriliyor.

Geçtiğimiz bir yıl içinde ise şehrin eğitim dirilişi için bütünleyici adımların atılmadığı şehir kamuoyunda vurgulanıyor.

Performansı düşük hatta olmayan yüzde 90´a yakın okul idarecisinin, Milli Eğitim tarafından performans değerlendirmesine tabi tutulmadığı biliniyor.

Bakanlığın ısrarla ?performansı düşük okul idarecilerinin, sıralı amirler hükmünce görevlendirmelerinin iptal edilmesi? gerekli direktifine rağmen, Bakanlık içtihadını hiçe sayarak adeta çalışmamayı normal gören Milli Eğitim Müdürlüğü´nün, nasıl bir düşünce içinde olduğu ise merak ediliyor.

Birinci dönem sonunda performans değerlendirmesi yapmayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün sen sonu itibariyle de böyle objektif bir çalışma içeriisne girmediği haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Geçen bir yıllık dönemin bir hezimet ve şehrin eğitimi adına ivedi gayretlerin görülmediği bir yıl olduğunu dile getiren eğitimciler, Milli Eğitim Müdürlüğü´nün okulları denetlemediği hatta başına buyruk bıraktığını ifade ediyorlar.

Milli Eğitim Müdürü ALTINSOY´un katıldığı okul idarecileri toplantılarında pek çok okul müdürünün ?Biz kafamıza göre takılalım bunları boş verin? diye rutini devam ettirdikleri ve bu pasif idarecileri İl Milli Eğitim´in bildiği halde bir tasarrufta bulunmaması hayret ve ibretle izleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü ALTINSOY´un göreve başladığı günden bu yana şehrin eğitim temelinin şekillendirilmesine yönelik adımlar atmak yerine, ekranlarda, gazetelerde gözükmeye özen göstermesi ise eleştiriliyor.

Okullarda adeta belirli gün ve haftalarda ?kurdela? kesmek için konumlanan İl Milli Eğitim´in, Bakan Nabi AVCI ve Bakan İsmet YILMAZ´ın, gayretlerini anlamadıkları görüşleri dile getiriliyor.

Okulların adeta başıboş bırakıldığı ve pek çok okul idarecisinin görevi başında olmadığı bir yıl geride kalırken, Bakan YILMAZ´ın tepeden tırnağa keyfiyet içinde olan SİVAS eğitimi için bir şeyler yapması bekleniyor.

 



tolga
15.06.2016 23:25:15
ARTIK ŞU EMEKLİLİĞİ DOLMUŞLARI SAF DIŞI ETMEK LAZIM, HALA MÜDÜR KOLTUĞUNDA OTURAN BÜRSÜRÜ YAŞLI ADAM VE PARALELCİ VAR, BUNLARI TEMİZLEMEK LAZIM, ÇOK GEÇ KALINDI, BİR ARA GÖREVDEN ALINDILAR AMA BİR YOLUNU BULUP YENİDEN BAŞKA OKULLARDA DEVAM EDİYORLAR,

...
22.06.2016 09:45:43
sayın bakan sivas ne yapmış ya bir yazında görelim

aynur ertaş
24.06.2016 22:47:20
Sade eskiler mi? Yeni atanan iş bilmez ,insanlıktan nasibini almamış;ne oldum delisi müdürler eskileri de fersah fersah arattı.Bu tam deve olayı.Neresi doğru iki.....