DİSİPLİN NE DİYECEK

DİSİPLİN NE DİYECEK

2019 seçimleri öncesi yine AK Partide her dönem olduğu gibi mevcut siyasiler özellikle kendilerine rakip olabilecek potansiyel rakip olarak gördükleri öne çıkan isimleri geçmiş dönemde defalarca olduğu gibi bugünde temizleme çabası içerisinde.

 

Daha önce AK Parti il başkanlığı adaylığını gazetemizin yazdığı isim şehir içerisinde yapılan anketlerde ön planda çıkması, sürekli olarak köy köy mezra mezra gezmesi bunun yanında uzun yıllar AK Parti siyasi teşkilatlarını ve yapısını çok iyi bilmesinin de getirdiği özgüvenle atmış olduğu doğru adımlarla siyasi kariyerinde mevcut isimlerin üzerinde halk tarafından destek gören Murat Toraman mevcut idarenin ve milletvekillerinin karşı hamleleriyle kumpasın eşiğinde.

Yarın AK Parti yönetiminin alacağı kararla AK Partinin 2019 seçimlerinin şekilleneceği de biliniyor. Bu nedenle kısır ve hep bana olsun diyen kurucu il başkanı ve bazı milletvekilleri şimdiden düğmeye basarak kendilerine rakip olan veya olabilecek genç kesimin önünü kesmek için her türlü çabayı sarfetmeye başladı. İl Başkanı Ziya Şahin´in de yine kendi önünü açacak bir karar aldırmaya çalıştığıda iddia edilmekte. Yine Toraman´ın geçmiş dönemlerde yapılan anketlerde mevcut siyasi vekillerin üzerinde çıkmasının bu vekillerin siyasi korku içerisine girdikleri ve ciddi bir rahatsızlığa sebep olduğu da yine iddialar arasında.

Belediye, İl Teşkilatı eliyle de bunun hesabının görüleceği kamuoyunda konuşulmakta.

Bu kumpas süreci belediye menşeili başlamış olup belediyede görev yapan beş kişinin Sami Aydın´ın direktifiyle böyle bir yola girdikleri hatta bunun karşılığında bazı işlerini gerçekleştirdikleri de kamuoyu tarafından konuşuluyor.

İmza atanların Aydın´dan ne aldığı ya da ne alacağı sorgulanıyor.

Beş kişinin bu kumpas olayının baş kahramanı olan Murat Toramanla geçmişte hiçbir husumetlerinin olmamasına rağmen bu olayı kendilerine vazife etmelerinin altında yatan nedenler merak konusu.

İmza atan isimler arasında yer alan bir ismin belediye imar müdürlüğünde bekleyen bir dosyasının olduğu ve bu süreci hazırlayan kişinin imar düzenlemesi yapmadan bir oldu bittiye getirerek işini halletmek istediği konuşuluyor.

Eski imar müdürünün belediye binasında üzerine yürüyerek seni görevden aldıracağım. Sözünün üzerinden kısa bir zaman geçmişken belediye başkanı tarafından toplanan imzalara karşılık kızağa alındığı ve bugün hala usulsüzlüğü devam ettirerek yurt inşaatının devam ettiği nasıl olsa başkan bana söz verdi dediği iddia ediliyor.

Yeni imar müdürünün de başkanın baskılarıyla bu konuya onay vereceğinede kesin gözüyle bakılıyor.

Bu sürecin içerisinde bir yurt inşaatı ruhsatının yattığı bir meclis üyesinin böyle bir şeyi vazife edinmesinin tek mantığının da bu olduğu iddiaları güçlendiriyor.

Sivas´ta çok görülmeyen hatta bir çok Sivaslı´nın tanımadığı bir vekilin imzacı meclis üyesinin her sivasa gelişinde evine gidiyor olmasıda bu vekilin bu işi organize etmesi olarak yorumlanıyor.

Böyle bir planın yapıldığı ve destek istendiği hatta bu vekilin kabine değişikliğinde ulaştırma bakanı olacağıda dillendiriliyor.

Bir anlamda Sayın Bakanı kabullenemeyen, hazmedemeyen göreve başlayıp hem şehri hem ülkesi için her taşın altına hiç sorgulamadan elini değil vücudunu koyan İsmet Yılmaz´ın gitmesi konusunun altta alta kulislerini yaptıkları ve sürekli piyasaya bakan görevden alınacak, bakan kabinede yok gibi dedikodular yayarak arkasından iş çevirdiklerinide sağır sultan dahi biliyor.

Şimdiye kadar olduğu gibi etliye sütlüye karışmayan Ziya Şahin´in işine de gelen böyle bir süreçte tarafsız kalıp ve teşkilat böyle istiyor ben ne yapabilirim hoş olmasada alınan karara uyacağım gibi bir tavır sergileyip sergilemeyeceği pazartesi günü belli olacak.

Kendi siyasi kariyerleri için sürekli olarak buna benzer olaylarla kamuoyunda gündemler oluşurken siyaset değil hizmet anlayışından bir adım ödün vermeyen ilimiz için çok önemli bir kişilik olan haktan hukuktan ödün vermeyen Bakan İsmet Yılmaz´ın da bundan önce olduğu gibi yine bu olaylada ince siyasi hamlelerle yıpratmaya yönelik çalışmalar sürüyor.

Geçmiş dönemde İl başkanı Burhanettin Kuru ve Milletvekili Hilmi bilginin arkasında duran Toraman´ı kendisine en büyük rakip olarak gören Bilgin tarafından gözden çıkarıldığı ve Bilgin´in de Toraman´ın gitmesine evet dediğide siyasetteki vefasızlığın bir örneği olarak gösteriliyor.

Şimdi gözler AK Parti disiplin kurulunda. Çıkacak karar beklenirken siyasi rakip olarak görünen ve mevcut seçilmişler için korku abidesi haline gelen Toraman´ın disipline sevk edilip edilmeyeceği merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: DİSİPLİN DİYECEK