Doğanın SİVAS´a Armağanı

Doğanın SİVAS´a Armağanı

SİVAS´ın ?kaşıkçı elması? YILDIZ DAĞI görenleri büyülüyor. Eşsiz doğası, dingin havası ve güzelliği ile arzı endam eden YILDIZ DAĞI, kış turizmi yanı sıra yazın da gezi tutkunlarını bekliyor.

SPHM ÖZEL HABER

 SİVAS´ın doğal güzellikler şöleni olan YILDIZ DAĞI görenlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. KIŞ TURİZMİ açısından eşsiz bir alana sahip olan YILDIZ DAĞI, çığ tehlikesi olmayan ender dağlardan biri olarak öne çıkıyor.

YAZIN da YILDIZ DAĞI´nın ayrı bir güzellikler içerdiği gözlemlenirken, dağın etrafını çevreleyen göletler de ayrı bir önem taşıyor. Kirlenmemiş doğası, yaban hayatı ve bir birinden değişik çiçekleri ile yazın gezi tutkunlarını da bekleyen YILDIZ DAĞI, doruğu ile de dikkat çekiyor.

YILDIZ DAĞI´nın doruğuna hakim olan rüzgarın, AĞUSTOS ayı içerisinde neredeyse kış havasını yaşattığı gözlemlenirken, doruğa inen dumanların da ayrı bir güzellik kattığı ve fotograf sanatçıların bu gizemli birlikteliği keşfetmeleri bekleniyor.

DAĞIN doruğunda eski çağlara ait tarihi kalıntılarda bulunurken, kamp yapmak, dağ gezisi düzenlemek ve yaban hayatını keşfetmek için İÇ ANADOLU´da eşsiz bir mekan olan YILDIZ DAĞI, doğa tutkunları için bulunmaz fırsatlar sunuyor.



Anahtar Kelimeler: Doğanın SİVAS Armağanı