Tarih: 03.09.2015 08:25

Doğum Günü SİVAS´ta Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas rüya gibi bir hafta yaşıyor. Türkiye´nin pek çok yerine nasip olmayacak bir meydanda dillere destan Kitap Günleri yaşayan şehir, sürprizleri de anı anına yaşıyor.

26 yıl aradan sonra, bütün kırgınlıklarını, küskünlüklerini, iç daralmalarını, hüzünlerini bir kenara bırakarak Sivas Kitap Günlerine gelen Mustafa BALEL, gerek İl Yöneticilerinin, gerekse okurlarının yoğun ilgisi karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

Doğum Günü olan 1 EYLÜL´de, Buruciye Medresesi´nin taş şiiri arasında dinleyenler yüreğindeki Sivas´ı anlatan Mustafa BALEL, yüreğinin bir yarısının Sivas´ta olduğunu dile getirdi.

Sivas Valisi Âlim BARUT, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN, Belediye Başkanı Sami AYDIN başta olmak üzere seçkin bir davetli topluluğuna, çocukluğundaki Sivas´ı anlatan BALEL´e ilginç bir sürpriz yapıldı.

1 Eylül Doğum günü vesilesiyle hazırlanan pasta karşısında şaşıran BALEL, duygu dolu anlar yaşadı. Mumları alkışlar eşliğinde üfleyen Mustafa BALEL, bu hoş doğum günü sürprizinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —