Dört Bayramlı Şehrin Hoşgörüsü

Dört Bayramlı Şehrin Hoşgörüsü

Sivas´ın hatıra tarihine not düşen bir program ilgiyle izlendi. Recep TOPARLI´nın, Melisa KOÇAK ile Sivas´ın geçmişine yaptığı yolculuk, izleyenlere tadı damakta anlar yaşattı. Bir birilerinin gönlüne dokunmayan Türk ve Ermeni ilişkileri ve hatıralar kon

 

Yüreğe dokunan çalışmalar ardı ardına geliyor. Sivas´ın Kültür Işıklarından biri olan Prof. Dr. Recep TOPARLI´nın, Kanal 58 televizyonunda yaptığı ?Arada Bir? isimli program, bir ilki yaşattı. Sivas´ta yaşayan Ermeni vatandaşlarımızdan yazar Melisa KOÇAK´ı konuk alan TOPARLI, burun deliklerini sızlatırcasına, göz yaşı ülkesine insanları sevk etti.

?Bir Tutam Geçmiş? isimli kitabın yazarı Melisa KOÇAK´ın anlatımları ise duygu dolu anları izleyenlere yaşattı. Bir birinin acısı ve mutluluğu ile asırlardır bir arada yaşayan insanların hatıralarının, yaşamlarının, hüzünlerinin konuşulduğu duygu yüklü program şehir kültürü açısından da önemli kazanımlar sundu.

Melisa KOÇAK´ın kendi geçmişine dair anılarla başlayan ve geniş bir çerçevede devam eden programın en ilginç bölümü ise dört bayramın kutlanmasının anlatılması idi.

Sivas´ta yaşayan Ermeni vatandaşlarımızın dört bayram kutladıkların dile getiren KOÇAK, bunların ?Noel, Paskalya, Ramazan ve Kurban? olduğunu söyledi. Geçmişte yaşanan hoşgörü ve birlikte yaşama kültürüne de güzel bir örnek teşkil eden bayram kutlamalarında sevgi ve saygının da doruğa ulaştığına vurgu yaptı.

Amerika´da yaşayan Sivaslı bir Ermeni vatandaşımızın, ölmeden önce Sivas´tan bir avuç toprak ve bir tutam madımak istemesi ise, sözün bittiği bir hasret olarak zihinlere kazındı.



deliilyaslı
7.01.2016 16:02:28
ÇOK güzel haber.DELİİLYAS TA "şahin usta" diye Ermeni bir değirmenci vardı.İşinin ehliydi.

KEREM
7.01.2016 16:24:06
Sivastan uzağım ama rüyalarım hala Sivasta.MEMLEKETİMİZ SİVASIMIZ.