Tarih: 15.11.2014 20:20

Dostlar Çalıştayda Görsün

Facebook Twitter Linked-in

Çalıştay için ciddi hazırlık yapmayıp, şehrin felsefesini oluşturacak kendi içinde bir birim kuramayan Sivas Belediyesi, önemli olması gereken toplantıyı amatörleştirdi. Günler öncesinden beyin fırtınası yapılması gerekirken, kentsel dönüşüm yavanlığı ile Sivas’ın felsefesinin ortaya konulamayacağını görmemesi eleştiri aldı. Medeniyet ve şehir felsefesi bilincinden yoksun bir Kentsel Dönüşüm birimiyle, Sivas’ın bir moloz yığını halinde dönüştürülmesinden korkuluyor.

 Sivas Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan Şehir Çalıştayı deyim yerinde ise fiyasko ile sonuçlandı. Şehirlerin felsefesini oluşturma içsel düşüncesi ile gerçekleştirilme yoluna gidilen çalıştaya hazırlanmayan Belediye, deyim yerinde ise sınıfta kaldı. Başbakanlığı zamanında Belediye Başkan Adaylarını açıklayan Tayyip ERDOĞAN’ın “felsefesi olan şehirler” oluşturun öngörüsünden çok uzaklaşan Sivas Belediyesinin, bu güne kadar şehri moloz yığını haline getirip yok eden pek çok insanı da çalıştaya davet etmesi şaşkınlık oluşturdu.

Sivas Belediyesi içerisinde, şehrin felsefesini oluşturacak bir birimi kuramayan Belediye Başkanı Sami AYDIN’ın neden bu yönde adım atmadığı da merak konusu.

Kızılırmak konusunda girişimleri taktir edilen AYDIN’ın, şehrin felsefesini ortaya koyacak bir birimi kurmaması anlaşılamıyor. Belediye içerisinde adı var, iş ve icraatı yok Kentsel Dönüşüm biriminin, ancak ve ancak beton ve tuğla mantığı dışına çıkamadığı vurgulanırken, şehrin felsefesinden fersah fersah uzak bir belediyenin, Sivas için yaşayan bir düşten uzaklaşabileceği belirtiliyor.

Çalıştayın organizasyonunun ise tam bir fiyasko olduğu gözlemlenirken, oluşturulan masalardaki moderatörlerin de işin ehillerinden olması için çaba harcanmadığı dile getiriliyor.

Çalıştayda şehrin nasıl geri bırakıldığı ortaya ayan beyan çıkarken, gelecek yüzyılı belirleyebilecek entelektüel çözümlerin ise ortaya konulamadığı vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —