Düğünler Hız Kesmiyor

Düğünler Hız Kesmiyor

SİVAS salon düğünleri ile coşmaya devam ediyor. Şehrimiz insanı, salonlarda ?ringo ringo şişeler? ile ellerini havaya kaldırım coşarken, ?vücut kitle endeksini? takmayan pek çok kişinin de, sahneye kendilerini atarak oyunlar oynaması değişik görüntülerin

 

Uzun bir kış ve yağmurlu bir bahar sonrasında, yaza giren Sivas'ta, salon düğünleri son hız devam ediyor.

Salonlara akın eden halkımızdan gençler sahne ortasında oyunlar oynarlarken, kenar masalara sinmiş yaşlıların ise eski günleri anımsayıp iç geçire geçire, oyun oynayanları izledikleri gözlemleniyor.

Sağlık Bakanlığının ısrarla üzerinde durduğu ?vücut kitle endeksi? hesaplamalarına aldırış etmeyen pek çok insanın, sahne ortasında oyun oynayarak terin suyun içinde kalma görüntüleri merakla izleniyor.

Bu sene de genelde ?ringo ringo şişeler? en çok oynanan oyun olurken, ?çekirge ve ellik halayı? da başı çeken oyunlar arasında yerini alıyor. Salon düğünlerinin ilşerleyen vaktinde, ?hacının da çarşıya gönderilmesi? koro halinde oynanıp söylenmeye devam ediyor.

Son bir kaç yılın modası olan "ERİK DALI GEVREKTİR" parçası eşliğinde yeri göğü inleten pek çok hacimli hemşehrimizin, bir kaç gram kilo verdikleri de gözlemleniyor.

Genelde ?yaş pasta? kesimi akabinde, duygusala bağlanan bir cümle konuğun, duygusal müzik eşliğinde romantik takılma eğilimine girdikleri gözlemleniyor.



Anahtar Kelimeler: Düğünler Kesmiyor