Dünya da Bir Tek Sivas´ta Yapılıyor

Dünya da Bir Tek Sivas´ta Yapılıyor

Sivas Mutfağının Sultanı olan TONUS KÖFTESİ, dünyada bir tek ALTINYAYLA yöresinde yapılıyor. Özel misafirler için hazırlanan bu köfteye, düğün köftesi de denilmekte.

SPHM ÖZEL 

Ramazan ayının gelmesi ile Sivas´ın yöresel damak tadı da bir bir hazırlanıyor.Özellikle Altınyayla, Ulaş ve Şarkışla yörelerinin vaz geçilmezi olan "TONUS KÖFTESİ"nin bu Ramazan da da revaçta olacağı görülüyor. 

Özel misafirler ve özel günler için hazırlanan özel bir yemek olan Tonus Köftesi, "Uluslararası Dergilere" kapak olmanın yanı sıra, aranılan ve tadılan bir lezzet olarak ünü sınırları aşmaya devam ediyor.

Sadece bir tek Altınyayla ve köylerinde özenle yalpan köfte, Türkiye ve Dünya´nın başkaca bir yerinde yapılmıyor. İmece usulü ile yapılan Tonus Köftesinin, yörenin baş yemeği olduğu ve özel misafirler için özel hazırlandığı belirtilmekte.

Eti ve baharatı özel olan köfte, hafif olmakla birlikte, midede herhangi bir olumsuzluğa da yol açmıyor.

Düğünlerde, sünnetlerde, misafir ağırlamasında ve özelliklede Ramazan ayında baş yemek olan Tonus Köftesi, Türkiye mutfağında da son yıllarda yerini almaya başladı.

TONUS KÖFTESİ Altınyayla Merkez başta olmak üzere ŞarkışlaDeliilyas Beldesi, Başören Köyü, Harmandalı, Kürkçüyurt, Gazmağara ve Yeşilyurt Köyü´nde sıkça yapılmakta.



Anahtar Kelimeler: Dünya Sivas Yapılıyor