Dünya Değişti O Değişmedi!

Dünya Değişti O Değişmedi!

İl Kültür Müdürlüğü skandal iddiaların yine içerisinde.Özeleştirme sonucu Kültür Müdürlüğü´ne geçen yaklaşık 15-20 kurumun ihtiyacı olmasına rağmen diğer kurumlara gönderiliyor.Asıl tuhaf olanın ise eleman ihtiyacımız var diye VALİLİK ve İŞ-KUR´dan eleman

 

Yaklaşık 10 yılı geçkin bir zamandır İl Kültür Müdürü olan Kadir PÜRLÜ, toplumun her kesimi tarafından şiddetle eleştiriliyor. Görevden alınmamak için yıllardır elinden geleni yapıp gerek Sivas Ak Parti Teşkilatı ile iyi ilişkiler kuran ve kendisine yüksek başarı notu verdiren PÜRLÜ, şehrin kültür ve turizmine bir katkı sunamamasına rağmen makamını korumaya devam ediyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nde haber merkezimize gelen bir iddia ise ?Devlet imkanlarının nasıl yanlış değerlendirildiğinin? bir kanıtı gibi.

Özelleştirmeden İl Kültür Müdürlüğüne geçen yaklaşık 15-20 kişinin ihtiyaç yok diye başka kurumlarda görevlendirildiği ve ihtiyaç içinde Valilik ve İşkur dan eleman istendiği belirtiliyor.

Yıllarca devlete hizmet etmiş bu teknik kadronun, değerlendirilmesi gerekirken, ileri bir ufuk ve hayalden yoksunluk nedeniyle Kültür Müdürlüğü´nce değerlendirilmediği ifade diliyor.

Hatta bu personel başka kurumlarda görevlendirildikten sonra geçici görevleri bitip kuruma döner dönmez tekrar yeni bir geçici göreve gönderilmeleri eleştiriliyor.

Yetişmiş ve donanımlı bu elemanların ise diğer kurumlarda mobbing tabı tutuldukları iddia ediliyor.Şehirde zerrece bir hizmet içinde bulunmayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün bu yetişmiş personeli değerlendirmesi iktiza ederken, bunlara sürgünü reva görmesi kamuoyu tarafından şiddetle eleştiriliyor.

SİVAS POSTASI GAZETESİ KAMUOYU YARARINA SORUYOR?

--Bu iddialar doğru mudur?

--Neden yetişmiş elemanlar başka kurumlara gönderilmekte?

--Sonra da eleman ihtiyacımız var diye VALİLİK´ten eleman istenmekte midir?

--Geçici görevlendirmesi bitenler neden Kuruma yaklaştırılmıyor?

--İl Kültür Müdürlüğü´nde devlet esasları dışında bir durum olan ?ahbap çavuş ilişkisi var mıdır??

-- İl Kültür Müdürü ve Kültür Müdür Yardımcıları kurum kültürünü neden oluşturamamaktalar?

--Valilik bu minvalde yanıltılmakta mıdır?

--VALİLİK´ten personel olduğu halde neden personel istenmekte?

-- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü VALİ DAVUT GÜL´ü eski sümen altı projeleri sunarak yanıltmakta mıdır?

--Kurumun hangi öznel çalışması mevcuttur?

-- Kurum MÜDÜRÜ PÜRLÜ başarısız olduğu halde 10 yılı aşkın bir zamandır neden koltuğunu korumakta?

--İl Müdür yardımcılarının dişe dokunur bir öznel çalışması var mıdır?

--Ak Parti İl Teşkilatı en başarılı bürokrat diye PÜRLÜ´yü neden korumakta?

-- Kitap Fuarı başta olmak üzere şehirdeki pek çok yeniliğe karşı çıkan PÜRLÜ´nün 65 yaşına kadar koltuğunu koruma derdinde olması Devlet adabına aykırı değil midir?

--Kültür Müdürlüğü orijinal hangi çalışmayı yapmıştır?

--Şehir adına hangi riski almıştır?

-- WIP WC uygulaması yapıp SİVAS´ı küçük düşürdüğü halde neden PÜRLÜ´den hesap sorulmamıştır?

--Basını ve şehri ustaca yanıltıp ?DADALOĞLU´nun ? MEZARINI BULDUM diye komik duruma şehri neden düşürmüştür?

--Vali GÜL, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nde yıllardır devam eden keyfiyete son verecek midir?



Anahtar Kelimeler: Dünya Değişti Değişmedi
Yusuf
27.10.2016 21:14:12
Kültür müdürlüğü-Aile Müdürlüğü gibi kurumlar Allah aşkına ne iş yapar? bu kurumlarda 1 gün çalışanlarla geçirmek isterim.

AHMET.KOÇ
28.10.2016 10:49:34
Ağzına kalemine sağlık Kardeş Pürlü ve saz ekibinin 4 C li lerle uğraştıklarını Adam yerine koymadıklarını hergün bir kurumda talim ettirildiklerini bende duydum. Şikayetlere rağmen yerlerini koruduklarını hayret ve şaşkınlıkla izliyorum. Dünya onlara güzel bir gün Dubaide birgün İstanbulda birgün antalyada devletin sırtından geziyorlar bir deyim vardır temsilde hata olmaz derler yırtılan Hacıbekirin donu diye yani giden devletin parası umurlarındamı siz olsanız o koltuğu bırakırmısınız sizin yazdıklarınızda onlara vız gelir bunların arkası sağlam çünki

mehmet yılmaz
29.10.2016 20:26:13
kültür turizm müdürlüğü degil zulüm müdürlüğü diye sivasta nam salmış bir kurum herkes gözünü kulağını kapamış. dünyada tüm liderler değişti pürlü hala yerinde duruyor iktidar buna nasıl müsade ediyor kurumu biraz kurcalasalar ne pislikler cıkacak açığa

58
2.11.2016 04:40:00
YORUM YAZIP ZAMAN AYIRMAYA DEĞMEZ (SİVASIN HALİ BELLİ)