Dünya Değişti O Değişmedi

Dünya Değişti O Değişmedi

TRUMP Başkan seçildi.ARABİSTAN´ın yaşlı kralı öldü. SİSİ darbe yaptı. Sivaslı muhafazakarlar Tanrı MAMON´u keşfetti. Kılıçtaroğlu yürüdü. MARMARAY faaliyete geçti. FETÖ darbeye kalkıştı.Irak SADDAM´ı arar oldu. Hülya Avşar yaşlandı. Fikret Hakan öldü. Sez

SPHM ÖZEL HABER

 Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde yaklaşık 12 yıla demir atan Kadir PÜRLÜ´nün bitmez tükenmez ihtirası konuşuluyor. Kültür Müdürlüğü döneminde dişe dokunur dev icraatları beceremeyen Pürlü´nün dünyanın değişmesine rağmen değişmek istemeyen yaşam algısını sosyologların psikologların analiz etmesi bekleniyor.

Dünyada onca yenilik ve değişim varken, bunu SİVAS´a kültürel anlamda yaşatamayan PÜRLÜ´nün her yılı bir diğer yılın aynısı olarak tamamlaması şiddetle eleştiriliyor.

Sivas´ta kitap fuarı çalışmasına karşı çıkmasına rağmen kitap fuarında bile üçü beşi geçen sayıya ulaşılırken, şehri köy kültürüne hapseden Kadir Pürlü´ye neden siyasi iktidarın ses çıkarmadığı biliniyor.

Tam görevden alınacağı gündemde iken siyasi arenaya da boş bırakmayıp eşini Ak Parti Teşkilatı içinde görevlendiren Pürlü´nün, bu vesileyle makamını da zamanında sağlama aldığı vurgulanıyor.

Sivas´ı Dadaloğlu´nun mezarını arıyorum diye ulusal basında rezil etmesi bir yana WIP gafına rağmen hala görevden neden el çektirilmediği ise anlaşılamıyor.

Pek çok SİVAS Valisi değişmesine rağmen PÜRLÜ´nün, hala görevde olmasının arkasındaki ihtiras merak ediliyor.Kadir PÜRLÜ´nün 65 yaşına kadar görevi bırakmayacağı sanılırken, yaşını küçültmesinin de söz konusu olabileceği ve böylelikle birkaç yıl daha görevde kalmasının mümkün olduğu yorumları hayret ve ibretle yapılmaya devam ediyor.

 



Anahtar Kelimeler: Dünya Değişti Değişmedi