DÜŞMAN DUŞALI KALSIN

DÜŞMAN DUŞALI KALSIN

(Öykünün kısa bir bölümü. Bu öykü 8 sayfadan oluşmakta.ÇANAKKALE konulu 10 değişik öykü yazar OSMAN ÇELİK tarafından 2020 yılında ?10 Öyküyle ÇANAKKALE? ?içerikle kitap haline dönüştürülmeyi amaçlıyor)

       Yusufçukların, çayırlardaki kadife nümayüşü, yankılanmaya başlamıştı yine. Cılız gözelerin, ırmağa doğru umarsızca salınışına, çamura bürünmüş kerpiç evlerin silueti eşlik ediyordu.

***

Birkaç gündür, içindeki kavruk bir nida Yüzbaşı AHMET´i rahat bırakmıyordu. Havaya yayılan kekremsi barut kokusuna eş, kıyıda köşede siperlere sinmiş erlerin bir birilerine ailelerini anlatmaları daha bir burkuyordu yüreğini?

?

Gayri ihtiyari o da, koyun cebine elini uzattı. Kaçak tütünden sarmanlanmış sigarasını ağzına götürürken, ellerinin titremesini engellemek için kendini çimdiklemeye başladı. Sıhıye tabibib bu hastalığına çeşitli ilaçlar düşünmüştü ama ne çareki sıhıyede bu ilaçlar bulunmuyordu.

Çadırın içindeki küçük pencereden sağa sola bakmaya tam başlamışken, öte siperin kenarcığındaki bir askerin davranışları kısık gözlerinden kaçmıyordu?

Askerin defaatle boynundaki ?hameyli? öpmesi, kendi coğrafyasında da çeşitli soruları aklına getirmekle birlikte, içinde kırılan aynaların aksini de yüreğinden ellerine doğru uzattı sanki?

O eri göstererek yanına çağrılmasını emretti.

Bir koşu giden askerin terkisinde gelen karayağız asker çadırın içine daha girmeden kapıda sert bir topuk çakarak selam ile Yüzbaşı AHMET´e tekmil verdi;

? Sivas Vilayeti ŞARKIŞLA Kazasından Ali KEMAL kumandanım??

Yüzbaşı AHMET, Ali KEMAL´i tepeden tırnağa süzdü. Açılan bağrı üzerinde kendini gösteren HAMEYLİ´den gözlerini bir türlü alamadı.

Ali KEMAL, bir heykel gibi neredeyse nefes almadan öylece duruyordu. Yüzbaşı AHMET ona oturmasını emretti?

Yarı ürkek ve toprak benizli insanlarda var olan mahcuplukla ALİ KEMAL kenarcıkta duran sandalyeye ilişti?

Yüzbaşı AHMET, Ali KEMAL´e hiçbir askere yapmadığı ikramı yaparak, iç cebinden çıkardığı kalın sarmalı tütünden bir adet uzattı.

Ali KEMAL alıp almamakta tereddüt etti ama almak zorunda kaldı.

Yüzbaşı AHMET´in, hala gözleri ALİ KEMAL´in boynunda gizemli olduğu hissi veren HAMEYLİ´ye takıldı?

 

(NOT: Öykünün kısa bir bölümü. Bu öykü 8 sayfadan oluşmakta.ÇANAKKALE konulu 10 değişik öykü yazar OSMAN ÇELİK tarafından 2020 yılında  ?10 Öyküyle ÇANAKKALE? veya "DÜŞMAN DUŞALI KALSIN" içerikle kitap haline dönüştürülmeyi amaçlıyor)

 

OSMAN ÇELİK

 



Anahtar Kelimeler: DÜŞMAN DUŞALI KALSIN