Duy SİVAS Duy!

Duy SİVAS Duy!

Devletin ve Milletin yanında durarak, yolsuzluklar ve usulsüzlükler karşı amansız bir mücadele veren SİVAS POSTASI, bir kez daha haklı çıktı. SİVAS´ta görev yaptığı zamanlarda aynen MANİSA´da olduğu gibi burada da pek çok usulsüzlüklere karışan Mustafa AL

SİVAS´ta görev yaptığı süre zarfında ?Görev yerinde olmadan sınav parası alma, FETÖ dosyalarını kapatma girişiminde bulunma, devlet işleyişini şahsi işleri için kullanma, İSTİKLAL MARŞI duyarlılığı olmayanları kollayıp KUMPAS soruşturmaları organize etme, lojmanını devlet imkanı ile döşetme?  gibi hakkında pek çok iddia bulunan ve akabinde BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ TARAFINDAN soruşturma geçiren Mustafa ALTINSOY hakkında sıcak bir gelişme yaşandı.

Bakanlık müfettişlerinin 18 ŞUBAT 2018 tarihli ve 3354244 numaralı ÖN İNCELEME raporuna SİVAS VALİLİĞİ´nin 23.02.2018 tarihinde 44/83 e göre  izin vermemesi üzerine, konuyu ?ANAKARA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ?ne taşıyan Bayram SEVİM´in şikayetinin incelendiği ve MAHKEMENİN ?İDARİ SORUŞTURMA? iznine gerek olmadan SORUŞTURMA açılmasına karar verdiği öğrenildi.

SAVCILIK soruşturması akabinde dosyanın yeniden açılarak takibatın derinleştirileceği öğrenildi.

Mustafa ALTINSOY ile ilgili yaptığı usulsüzlüklere zamanında karşı koyan Ahmet SEVİM ve birkaç vatanseverin DEVLETİN ZARARA uğratılmaması için yoğun çaba gösterdikleri kamuoyuna yansımıştı.

Bakanlık müfettişleri Turay ÇETİN ve Ahmet TAŞÇI´nın da onca yanlı tahkikat yaptığı kamuoyuna yansımışken, özellikle ALTINSOY´un ?DEVLET İMKANLARINI ŞAHSİ İÇİN KULLANDIĞI dikkatlerden kaçmamıştı.

ALTINSOY dosyasının, SAVCILIK tarafından yeniden açılması ise gözleri zamanın Sivas Milli Eğitim Müdürü ve şimdinin Ankara Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR´a çevirdi. Turan AKPINAR´ın Sivas´ta görev yaptığı zamanlarda ?SELÇUK FEN DERSANESİ? ile ilgili Emniyette bulunan ve AKPINAR´ın üzerini örttüğü dosyanın da DEVLET hassasiyeti nedeniyle adli ve idari birimler tarafından  incelenmesi bekleniyor.

 SİVAS POSTASI GAZETESİ konuyu tekrar kamuoyu gündemine taşıyor?

--ALTINSOY´un soruşturmasında USULSÜZLÜK yaptığın bilindiği halde ?yalancı şahitlik? yapanlar halen MİLLİ EĞİTİM de görev yapmakta mıdırlar?

--Devlet imkanları ALTIONSOY tarafından kullanılırken, kimler neden susmuştur?

--Görev yerinde olmadığı halde neden görev yerinde diye ifade verilmiştir?

--ALTINSOY´un lojmanı nasıl donatılmıştır?

--ALTINSOY zamanında, sağlam masalar neden özellikle BİR FİRMAYA değiştirilmiştir?

--FETÖ dosyalarına ALTINSOY´un gerekli hassasiyeti göstermediği bilindiği halde neden buna göz yumulmuştur?

--Devletin parasının şahsı için kullanmasına neden ses çıkarılmamıştır?

--Milli Eğitimde bunları bilenler hale aynı görevdeler midir?

--ALTINSOY, İSTİKLAL MARŞI hassasiyet olmayan bazı okul idarecilerini satın alarak ?KUMPAS? soruşturmaları organize etmiş midir?

--Milli duyarlılığı olmayanlar ALTINSOY tarafından hangi maksatla korunmuştur?

--VATANPERVER eğitimciler, ALTINSOY´un neden hedefi olmuştur?

--SİVAS POSTASI GAZETESİ, ALTINSOY´un yolsuzluklarını kamuoyuna ilan ederken, şehrin önde gelenleri neden ALTINSOY´un saflarında yer almışlardır?

--SİVAS Valisi Salih AYHAN´ı göreve davet eden ŞEHİR KAMUOYU, bu usulsüzlüklere ses çıkarmayanları ve ALTINSOY ile birlikte hareket ederek KUMPASLAR organize edenlerin, KAMU YARARINA görevden el çektirilmelerini bekliyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS