Tarih: 28.08.2014 12:19

Eğitim Bir`de Bahar Temizliği

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ın en büyük sivil toplum birlikteliği olan Eğitim Bir Sendikası seçim heyecanı ile karşı karşıya. Sendikayı, adeta bir köy derneğine dönüştürmekle suçlanan İlhan KARAKOÇ’un, önümüzdeki ay yapılacak seçimlerde değiştirileceği belirtiliyor. Yeni bir yönetim için kolları sıvayan Eğitim Bir üyeleri, mütefekkir Akif İNAN’ın, aşkı ve idealini Sivas’ta hâkim kılacaklarını dile getiriyorlar.

 Sivas Eğitim Bir Sendikası değişim heyecanı yaşıyor. Eğitim Bir İl Temsilcisi İlhan KARAKOÇ’un, akil bir yönetici olarak çözümün ve adaletin bir parçası olacağı yerde sorunun bir parçası ve tarafı olmaya devam ettiğini dile getiren duyarlı Eğitim Bir üyeleri, bu dağınık anlayışa müsaade etmeyeceklerini ifade ediyorlar.

Sivas’ın en büyük sendikası olunduğu halde, köy derneği gibi tarafgirlik ve dedikodunun hüküm sürdüğünü vurgulayan sendika üyeleri, nice meşakkatle kurulan sendikanın bu başarısızlığı hak etmediğini ifade ediyorlar.

Sendika başkanı İlhan KARAKOÇ’un, üyeler arasında adalet ve hakkaniyet ölçeğini zedelediğini ve koca sendikayı adeta pasifize ettiği görüşlerini dile getiriyorlar.

M.Akif İNAN’ın düşsel bir ideali gerçekleştirmek için gecesini gündüzüne kattığı bu kutlu yolun, layıkıyla entelektüel bir bilince oturtulamadığı bir yana, KARAKOÇ’un da böyle bir çalışma içine girip inisiyatif alamayacağı vurgulanıyor.

Eylül gibi seçim heyecanına gebe olan Sivas’ın en büyük sendikasının, bir değişim için gece gündüz çalıştığı bilgileri haber merkezimize ulaşmaya devam ediyor. Akil bir birliktelik ve entelektüel derinlik dâhilinde bir seçim yarışına gireceklerini dile getiren         Eğitim Bir üyeleri, Başkan KARAKOÇ’un bu önemli görevi ifa edemeyeceği ve bu vesileyle de sendikada üye kayıpları yaşanmaması için, değişimin zaruri olduğuna parmak basıyorlar.

En çok üyeye sahip sendikanın, adaletsizlik ve pasiflikle yönetilmeyi hak etmediği vurgulanırken, “av ve avcı anıları” ile bir köy derneği görünümünün ise, onca üyesi olan bir sendikaya yakışmayacağı görüşleri dillendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —