Tarih: 14.02.2015 21:28

Eğitim Zümresinde Tarihi Karar

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim öğretimde ikinci döneme giren Sivas’ta, öğretmenlerin yaptığı bölge zümrelerinde önemli bir karar alındı. İlkokul birinci kademede yapılan deneme sınavlarının eğitimi olumsuz etkilediği görüşlerini kayda geçiren öğretmenler, deneme sınavları yerine Bakanlığın görüşü olan yapılandırıcı eğitim sisteminin uygulanması gerektiğini belirttiler.

 Sivas eğitiminde idealist eğitimcilerin direnmesi ile yeni şekillenmeler meydana geliyor. Eğitimi bilmeyen “eğitmenlerce” ilkokul birinci sınıftan itibaren deneme sınavlarına tabi tutularak zihinleri katledilen öğrenciler, artık yavaş yavaş bu cendereden kurtarılıyor.

İkinci dönemin başında geçtiğimiz hafta yapılan bölge zümrelerinin birinde alınan karar, Sivas eğitimine örnek olacak mahiyette. Zümre toplantısında eğitimin geleceğini masaya yatıran eğitimciler İlkokul 1,2 ve 3.sınıfta yapılan deneme sınavlarının yapılmaması yönünde karar aldılar. Yapılan deneme sınavlarının öğrenci ve velileri olumsuz etkilediğini dile getiren eğitimciler, bilinçsiz ve kendini yetiştirmemiş “eğitmenlerce” gerçekleştirilen bu zihin katliamının artık son bulması gerektiği yönünde görüş bildirdiler.

Öğretmenliğin bir meslek değil yaşam tarzı olduğunu ifade eden eğitimciler, deneme sınavları yapılarak öğrencilerin özel derslere ve dersanalere yönlendirilerek heder edildiği görüşlerini dile getiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —