Tarih: 12.12.2016 16:57

Eğitimciler Sahne Alacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü kurumsal anlamda çok güzel bir çalışmayı gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Gönüllü öğretmenlerin katılımı ile bir tiyatro topluluğu kurmayı planlayan İl Milli Eğitim, konu ile ilgili duyuru yazısını bütün okullara göndererek çalışmayı başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın bu günlerde yeni müfredat çalışmasını başlatması ile denk gelen düşüncenin hayata geçmesi ile Sivas´ta Ulusal çapta bir etkinliğin hayata geçeceği öngörülüyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ´ın müfredatın daha içerikli ve yaparak yaşayarak olması yönünde bir çalışmayı hayata geçirdiği bilinirken, Sivas´ta öğretmenlerin kuracağı tiyatronun bir diğer ayağının ise geniş kapsamlı bir tiyatro festivaline dönüşebileceği belirtiliyor.

İlk etapta gönüllü öğretmenlerden oluşacak olan tiyatro topluluğunun ileriki dönemlerde ise buna öğrencilerin de ilave edilmesinin mümkün olduğu vurgulanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün, kültür sanat ayağının yıllardır eksik olduğunu dile getiren eğitimciler bu ve benzeri çalışmaların şehrin eğitim çıtasını yükseltebileceği hatta daha kapsamlı düşünceler silsilesi Milli Eğitim bünyesinde hayata geçirilebildiği taktirde entelektüel bilince de olumlu katkılar sağlayacağı ifade ediliyor.

Okullara gönderilen resmi yazıda 15/12/2016 tarihi mesai bitimine kadar katılmak isteyenlerin baş vurusunun alınıp kısa sürede somut çalışmalara geçileceği bilgisine ulaşıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —