EĞİTİMDE Güzel Bir ÖRNEK!

EĞİTİMDE Güzel Bir ÖRNEK!

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Halil Rıfat Paşa Anadolu Lisesinin organize ettiği Kutup Yıldızı projesinin birinci aşaması tamamlandı.

SPHM ÖZEL HABER

Halil Rıfat Paşa Anadolu Lisesi tarafından planlanan Kutup Yıldızı adlı proje kapsamında Medicana Hastanesi yöneticileri ve doktorları tarafından okulda öğrenim gören yüz öğrenciye adlarına imzalı kitaplar hediye edildi. Bunun ile birlikte okul kütüphanesine yüz yirmi adet kitap bağışlandığı öğrenildi.

Proje kapsamında hediye edilen kitapların içlerine kendi öğrenim ve iş hayatındaki tecrübeleri içeren notlar yazılarak öğrencilerimize bir yol gösterici olundu. Kutup Yıldızı projesi koordinatörü Ufuk Ayboran yaptığı açıklamada:" Bu proje öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, toplum tarafından önemsendiklerini hissettirmek, öğrenim ve iş hayatında başarı yakalamış insanları kendilerine rol model almalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bugün projemizin birinci aşamasını başarı ile tamamladık. Bu aşamada bize destek veren başta Medicana Hastanesi Genel Müdürü Şerafettin Bey´e ve onun nezdinde Hastane yöneticilerine ve doktorlarına ayrıca programımıza katılan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ayhan Bülbül´e ve Şube Müdürü Mehmet Başçıl´a çok teşekkür ederiz." dedi Ayboran, ayrıca projenin ikinci aşamasını Kasım ayı içerisinde ara tatilden sonra Sivas Belediyesinin desteği ile gerçekleştireceklerini belirtti. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin´in ve okulumuz mezunlarından Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman´ın da Kutup Yıldızı projesine katılacaklarını bildirdiklerini, söyledi.

Halil Rıfat Paşa Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Turan Ulutaş konuşmasında, " Yeni nesil günümüz teknolojisinin olumlu yönlerinden faydalandığı gibi maalesef olumsuz yönlerinden de çok fazla etkilenmektedir. İletişim araçlarının yaygınlaştığı bu dönemde çocuklarımızda düşünmeye dayalı aktivitelere ; okuduğunu anlamayı ve yorumlamayı geliştiren kitaplara ilginin azaldığını biz öğretmenler olarak üzülerek gözlemlemekteyiz. "dedi. Ulutaş," okul çağındaki çucukların izledikleri dizi, film veya YouTube kanallarından kendilerine yanlış kişileri örnek aldıklarını üzülerek görüyoruz. " dedi Bizler de gerçek hayatta başarı yakalamış insanları kendilerine örnek almaları için öğrencilerimiz ile siz değerli yönetici ve doktorları bir araya getirelim istedik. Öğrencilerimize bu proje kapsamında birer Kutup Yıldızı olan başta Medicana Hastanesi Genel Müdürü Şerafettin Bey´e ve onun nezdinde projeye katılan bütün doktor ve yöneticilere teşekkür ederim. ifadelerini kullandı. Medicana Hastanesi Genel Müdürü Şerafettin Demiray ise " projeyi oluşturan ve bizlere bu projeye katılma fırsatı sunan herkese teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum." dedi. Ayrıca öğrencilere hitaben " Aramızda bu okuldan mezun hekim ve yöneticilerimiz var. Sizler de doktorlarımızın ulaştığı bu başarıyı yakalayabilirsiniz. Yeter ki kendinize güvenin ve ilmin ışığında çok çalışarak tüm güçlükleri aşabileceğinize inanın. dedi.

Medicana Hastanesi Başhekimi Mustafa Gürelik, öğrencilere hitaben " Her zaman Atatürk´ün açtığı aydınlık yoldan ilerlemeleri gerektiğini ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk´ün " DİNLENMEMEK ÜZERE YÜRÜMEYE KARAR VERENLER, ASLA VE ASLA YORULMAZLAR." sözünü kendilerine ilke edinmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca kendisine kitap hediye ettiği öğrenciyi kitabı okuduktan sonra kitap üzerine konuşmak için hastaneye davet etti. Program kısa hayat hikayeleri ve faydalı bilgi notları ile imzalanmış kitapların öğrencilere hediye edilmesi ve beraberinde öğrencilerin katılımcılara çiçek takdim etmesiyle sona erdi



Anahtar Kelimeler: EĞİTİMDE Güzel ÖRNEK