Eğitimde Güzel Gelişme

Eğitimde Güzel Gelişme

Eğitim tarihinde bir ilk start aldı. Sadece ders anlatan, fotokopi veren, test dağıtarak öğrencilerin ruhlarını katleden eski ?eğitmen? anlayışı değişiyor. Bakanlık ?muallim?felsefesi çerçevesinde çocuklara dokunan, onlara ruh veren, hayali ve ideali hamu

 

Milli Eğitim Bakanlığı´nın ilk defa bu sene başlattığı stajyer öğretmenlerin, tecrübeli öğretmenlerle birlikte çalışma düşüncesi hayata geçti.  Entelektüel Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI ve Milli Eğitim camiasının çok önem verdiği projenin SİVAS ayağı, FİDAN YAZICIOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ´nde titizlikle start aldı.

30 Bin civarında yeni atanan öğretmenin her birine meslekte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerce rehberlik edilmesine yönelik seminer çalışmasında, işin felsefesi anlatıldı.

SİVAS´ta 10 yılını doldurmuş 1300 öğretmen arasından, İl Milli Eğitimde oluşturulan komisyonun birebir çalışması sonrasında seçilen 400 civarlarındaki öğretmen, işleyişin detaylarını konuşmak amacı ile 2 gün seminere tabi tutulacaklar.

Sivas´a 322 tane stajyer öğretmen ataması yapıldığı bilgisine ulaşılırken, bu stajyerlerin eğitim öğretim ve sosyal çevreye daha donanımlı uyum sağlamaları için, rehber öğretmenlerle 6 ay birlikte çalışacak olmaları, Milli Eğitim tarihinde bir ilk adım olacak.

Sadece ders verip, fotokopi dağıtan, test çözdürüp öğrenci hayallerini katletme yerine, çocuklara dokunan, onlara ruh veren, hayali ve ideali aşılayan ?muallim?felsefesi çerçevesinde düşünülen uygulama, duyarlı eğitimcilerce milat olarak görülüyor.



Anahtar Kelimeler: Eğitimde Güzel Gelişme