Eğitimde Güzel Örnekler

Eğitimde Güzel Örnekler

Ankara POLATLI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimde farkındalık ortaya koyan güzel çalışmalar ortaya koyuyor.GİRESUN EĞİTİM FAKÜLTESİ Mezunu olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican KILIÇ´ın gayretli çalışmaları ise dikkatlerden kaçmıyor

SPHM ÖZEL HABER

Ankara POLATLI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde  ?Değerler Eğitimi Projesi? kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

 Kişisel Gelişim Uzmanı, Çankaya Necdet Seçkinöz Ortaokulu Müdürü Cuma Ali CAN seminerde değerlerimizden bahsederken özellikle dürüstlük, sorumluluk, hoşgörü, girişimcilik, öz güven ve ön yargı gibi konulara değindi. Öğretmenlerin öğrenciler üzerinde ne kadar etkili olduğunu, yeri geldiğinde anne babasından daha çok değer taşıdığını vurguladı. Kendi hayatından, öğrencilik yıllarından örnekler sunan CAN, öğretmenliğin aslında ne kadar kutsal ne kadar minnet duyulacak mesleklerden biri olduğunu dile getirdi. CAN: ?Değerler Eğitiminde olmazsa olmazlardan bir tanesi, en fazla üzerinde durmamız gereken husus girişimcilik. Girişimciliğin temeli hayal kurmaktır. Hayal kuran, daha doğrusu kurabilen çocuklarımız olsun. 15-20 sene öncenin hayaliydi cebimizdeki telefonlar. Hayal kurabilen çocukların önündeki en büyük engel yine bizleriz. ?İcat çıkarma!? mantığıyla hareket etmek önümüzdeki en büyük problem. Uçuk fikirleri önemseyin. Bir öğrencimin 15 yıl sonra ne yapıyor olmak istersin soruma verdiği cevap şuydu: ? Uzayda döner büfesi açmak istiyorum.? Başarılamasa bile bir amaç var ortada. Hayal kurmaktan vazgeçilmemeli. Bazen sınırları aşarak düşünmeli. Bu ülkede her çocuk, bir günlüğüne de olsa yediği meyvenin çöpünü yere atmasa bu ülke daha yaşanabilir bir ülke olur. Bu ülkede en fazla üzerinde durulması gereken konulardan birisi hoşgörü; biz toplum olarak bir birimiz karşı olan hoşgörümüzü kaybetmiş durumdayız.? şeklinde konuştu.

 GÜLÜMSEMEYİ UNUTTUK

 Toplumsal değerlerimizin değerinden bahseden Can: ?Biz gülmeyen bir toplum haline geldik, asık suratlı olmayı bir marifet saymaya, karizma olarak görmeye başladık. Dünyanın hiçbir ülkesinde bana neden yan baktın diye birbirini öldüren bir topluluk yok. Tebessüm etmekten aciz, gülümsemenin değerini yitirmiş bir toplumuz.? dedi. CAN tarafından salonda gerçekleştirilen küçük etkinliklerle katılımcılar neşe dolu anlar yaşadı.

 Konferans, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican KILIÇ´IN Çankaya Necdet Seçkinöz Ortaokulu Müdürü ve Kişisel Gelişim Uzmanı Cuma Ali CAN´a plaket vermeleriyle son buldu.

 



Anahtar Kelimeler: Eğitimde Güzel Örnekler