Tarih: 19.10.2015 16:04

Eğitimde Güzel Örneklere Ödül

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas´ın geleceğe yönelmesi hususunda gece gündüz demeden çalışan ve ortaya güzel çalışmalar koyan eğitimciler, Sivas Valisi Alim BARUT tarafından ödüle layık görüldüler.

?Eğitimde Sivasi Hareketi? kapsamında, İlkokul 1.sınıf ve İlkokul 2.sınıf öğrencilerinin kendi yazdıkları şiirlerin kitaplaşmasına ön ayak olan öğretmenler de, Sivas Valiliği tarafından ?Başarı Belgesi? ile ödüllendirildiler.

İlk önce 3 adet öğrenci kitabı çıkararak çalışmayı başlatan Danişment İlkokulu öğretmenleri, sonrasında bu şiirleri bir araya getirerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün de katkısı ile kitaplaştırdılar.

Şahsi gayret ile mesai kavramı gözetmeden çok büyük bir organizasyon gerçekleştirerek Sivas´ta ilk olan bir imza günü düzenleyen öğretmenler, şehrin protokolünün de büyük iştiraki ile tarihi bir anı Sivas eğitimine yaşattılar.

İl Milli Eğitim yöneticilerinin tamamına yakınının katıldığı Sivas Vali Yardımcılarının da iştirak ettiği ayrıca şehrin akil insanı Prof.Dr. Recep TOPARLI´nın da bir sunumda bulunduğu program günlerce Sivas´ta konuşulan konuların başında geldi.

Öğrenci şiirlerini ?Çocuk Düşümde Şiir? isimli kitapta toplayan Danişment İlkokulu öğretmenleri, organize edilen imza gününde çocukların büyüklerine kitap imzalamalarına da rehberlik ettiler.

Danişment İlkokulu Öğretmenlerinin ortaya koyduğu kitap çalışmasının şehirde pek çok okul tarafından örnek alındığı bilgisine ulaşıldı.

Bu önemli çalışmanın Sivas Vailiği tarafından takdir edilmesi, eğitimde iyi örneklerin teşvik edilmesinin şehrin eğitim geleceğine önemli katkı sağlayacağı vurgulanıyor.

Havva KEŞKEK, Sibel TAŞ, Müge KOCA, Tülay GÜNAYDIN, Necdet KOÇ, Elif Hilal ARI,Yüksel YAZICI, Yusuf GÜLMEZ ve Osman ÇELİK tarafından ortaya konulan bu önemli çalışma, büyük beğeni toplamakla birlikte, öğrencilerin hayatında da bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Bu sene de yine, gerek Sivas´a, gerekse Türkiye´ye örnek olacak çalışmaların hayata geçirileceği bilgisine ulaşıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —