Eğitimde Önemli Hamle!

Eğitimde Önemli Hamle!

Milli Eğitim tarihinin en kapsayıcı müfredatı Bakan YILMAZ tarafından kamuoyuna açıklandı.2017-2018 de uygulanacak olan müfredat, sadeliği ile öne çıkıyor. Uzan soluklu toplantı ve çalışmalar akabinde hazırlanan müfredata alanında uzman eğitimcilerin de ö

 

    TÜRKİYE tarihinde bu denli kapsamlı bir müfredat yenilemesini hayata geçirdi. Milli Eğitim tarihinde ilk olan ve aylarca süren uzun çalışmalar sonunda ete kemiğe bürünen müfredat alanında uzman eğitimciler tarafından beğeni ile karşılandı.

2017-2018 eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan müfredat ilk başta 1.5 ve 9. Sınıflarda start alacak.

2018-2019 döneminde ise bütün sınıfları kapsayarak yeni bir bakış açısı ve öngörüler ile ülke eğitimini geleceğe hazırlamayı planlıyor.

Müfredat hazırlanırken çok titiz davranıldığı farklı kültür ve medeniyet birikimlerinden de sentezlemeler yapıldığı alınan haberler arasında.

Ayrıca MÜFREDATIN içeriğinin de sadeleştirilip yoğunluğunun azaltıldığı ve böylelikle gereksiz izahların da önünün kapatılması olumlu bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Hemşehrimiz İsmet YILMAZ´ın işin başından itibaren çok titiz davrandığı ayrıca binlerce görüş ve önerinin de sentezlenerek bunlardan istifade edilmesinin geniş kapsamlı bir müfredatın ortaya çıkmasını sağladığı ifade ediliyor.

SİVASLI eğitimciler devletin her türlü imkan ve gayreti ile iyi bir müfredatın ortaya çıktığı ve bunjun da SİVAS´ta titizlikle incelenerek okullarda uygulanması gerektiğini dile getiriyorlar.

SİVAS´ın bu yaz dönemi itibariyle b.ir değişim ve diriliş hamlesi yaparak, başarısız okul idarecilerini elemesi gerektiği aksşi taktirde yenilenen hiçbir eğşitim adımı ve gayretinin bu şehirde hayata geçemeyeceği dile getiriliyor.

Milli Eğitim yetkililerinin elini taşın altına koyarak somut gayret içinde olmayan okul idarecileri hakkında çalışma yaparak Vali GÜL´e sunmalarının elzem olduğu ifade edilirken, eğer böyle bir çalışmanın yapılmaması durumunda bütün sorumluluğun Milli Eğitim yetkililerinde olduğu görüşleri dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Eğitimde Önemli Hamle