Tarih: 29.02.2016 14:49

Eğitimde Yeni Bir Dönem

Facebook Twitter Linked-in

 

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim tarihinde bir ilke imza attı. Entelektüel Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI´nın titiz takibi ile başlayan eğitim çalışmasının SİVAS ayağı, İl Milli Eğitim´in başarılı çalışması ile start aldı.

Sivas´a atanan 320 civarında stajyer öğretmenin eğitime hazırlanması amacı ile 400´ün üzerinde danışman öğretmenleri eğitim seminerine alan Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 gün boyunca işleyişi masaya yatırdı.

Stajyer öğretmenlerin ülkenin eğitim geleceğine sorunsuz dahili için dönem sonuna  kadar önemli çalışmaların hayata geçirileceği bilgisine ulaşılırken, Danışman Öğretmenler gözetiminde kitap tavsiyesi ve eğitimde güzel örneklerin de stajyer öğretmenlere anlatılacağı belirtildi.

Danışman öğretmenlere seminer belgelerinin taktimi de gerçekleştirildi. Milli Eğitim Yöneticileri Fahrettin BÜLBÜL, Cengiz ATALAY ve Harun TAN tarafından belgeler verilirken, geleceğe dair önemli ümitler de yeni öğretmenlerin gözlerinden okunuyordu.

Danışman öğretmenlerin özellikle, çocukların ruhlarını katleden, öğretmenliği meslek olarak görerek ek ders ve maaş perspektifinde düşünen ?eğitmenlik? anlayışını yıkmaları bekleniyor. Çocuklara ruh veren, onlara yaşamı sevdiren, özel yeteneklerini açığa çıkaran, öğretmenliği bir yaşam tarzı olarak içselleştiren gerçek ?öğretmen? rol modelinin stajyer öğretmenlere kazandırılacağı bilgisine ulaşıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —