EĞİTİMDE DEVRİM BAŞLADI

EĞİTİMDE DEVRİM BAŞLADI

Okulların tatile girmesi akabinde okul idarecilerinin görevine son verildi. Bakanlığın eski kuşak, performansı düşük okul idarecileri elemeye yönelik adımları başladı. Sivas’ın da bundan nasibini alarak, emekliliği gelmiş, hayali ve ideali bitmiş bi

Okulların tatile girmesi akabinde okul idarecilerinin görevine son verildi. Bakanlığın eski kuşak, performansı düşük okul idarecileri elemeye yönelik adımları başladı. Sivas’ın da bundan nasibini alarak, emekliliği gelmiş, hayali ve ideali bitmiş bir çok okul idarecisini elemesi bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici görevlendirme yönetmeliğine göre yönetici görevlendirmeleri için düğmeye bastı...
Ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılacak olan yönetici görevlendirmeleri için kılavuz hazırlanıyor.
Yönetici görevlendirme takvimini de içerecek olan kılavuzun önümüzdeki günlerde Bakanın imzasından sonra yayınlanması bekleniyor.
Temmuz ayının ilk haftasıyla beraber öncelikle görevde kalacak ve yer değiştirecek yöneticiler için görevlendirmeler yapılacak. Daha sonra ise yeniden atamalar yapılacak.
Bu değişimden nasibini alacak illerin başında da Sivas geliyor. Emekliliği gelmiş bir çok performansı eksi olan okul müdürü ile dolu olan şehrin yenilenmesi için, bu uygulamaya titizlikle uyulması bekleniyor.

Emekli olması gereken okul müdürlerinin bunun yerine yeniden görevlendirilmek için can siperane bir arayış içine girmelerini komik bulan eğitimciler, bu şehrin eski kuşak idarecilerden artık kurtarılması gerektiğini dile getiriyorlar.

 



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda