EĞİTİMDE EMEKLİLİK FURYASI

EĞİTİMDE EMEKLİLİK FURYASI

Okul İdarecilerinin değiştirilmesine yönelik çalışmada sona yaklaşıldı. Emekliliği hak etmiş okul idarecilerinin, kesinlikle atanmayacağına yönelik bir görüşün ortaya çıktığı alınan bilgiler arasında. Sivas’ta da, emekliliği gelmiş birçok okul idare

Okul İdarecilerinin değiştirilmesine yönelik çalışmada sona yaklaşıldı. Emekliliği hak etmiş okul idarecilerinin, kesinlikle atanmayacağına yönelik bir görüşün ortaya çıktığı alınan bilgiler arasında. Sivas’ta da, emekliliği gelmiş birçok okul idarecisinin, yeniden görevlendirilmeyeceğinden dolayı emekli olacakları belirtiliyor.

 Türkiye’de, eğitimde devrim niteliğinde olan karara son şekil verilmek üzere. Okul idarecilerinin 4 yıl olarak görevlendirilecek olması kamuoyunda beğeni topladı.

Haziran itibariyle görevleri sonlanacak olan okul idarecilerinin hemen hemen tamamına yakınının tekrar görevlendirilmeyeceğine yönelik bir düşüncenin ortaya çıktığı alınan bilgiler arasında.

Özellikle performansı düşük ve 25 yılın üzerinde çalışan okul idarecilerinin kesinlikle atanmayacağı yönünde Bakanlığın bir görüş içinde olduğu alınan kararlar arasında.

Bu değişiklikten Sivas’ın yüzde yüz nasibini alacağını belirten eğitimciler, şehrin eğitimi geriye doğru giderken mevcut yöneticilerle bunun daha iyiye gidemeyeceğini dile getiriyorlar.

Emekliliği gelmiş birçok okul idarecisinin performansı olmadığı halde görev yaptığını ve bunun da Sivas’ın eğitimini gerilere götürdüğü dillendiriliyor.

Başarılı okul idarecisinin bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olduğunu belirten idealist eğitimciler, bunların yeniden görevlendirileceği lakin günü kurtaran eski kuşak yöneticilerin ise tekrar görevlendirilmesi durumunda şehrin bir elli yıl daha geriye gideceğini dile getiriyorlar.

Performansı olmayan, günü kurtaran birçok emekliliği gelmiş okul idarecisinin ise tekrar görev beklemeden veya bir arayışa girmeden, emekli olmaları bekleniyor.

Emekliliği gelip, performansı sıfırın altında olan birçok okul müdürünün, kapı kapı dolaşarak bir arayış içine girmesinin tam bir akıl tutulması olduğuna dikkat çeken duyarlı eğitimciler, eğitimde yenilenme için kan değişiminin kaçınılmaz olduğunu dile getiriyorlar.