EĞİTİMDE GÜZEL BİR ÖRNEK!

EĞİTİMDE GÜZEL BİR ÖRNEK!

SİVAS’ın eğitim felsefesini oluşturan eğitimcilerde biri olan Muzaffer KARADAĞ’ın öğrencileri ile çıkardığı eser, müstesna bir çalışma olarak kayıtlara geçti.

SPHM ÖZEL HABER

Eğitimci Yazar Gazi Osman Paşa İlkokulu Öğretmeni  Muzaffer KARADAĞ, kitabın önsözünde şu bilgileri okarlarla paylaştı.

Mademki her şeyin temelinde eğitim var. Sivas’ın kalkınmasının temeli de ilkokuldan başlar. Sivas’taki çocukların hayaller kurmasına, bunları gerçekleştirmek için çaba göstermesine yardımcı olmalıyız. Sivas’ta icatçı, girişimci çok az yetişiyor. Sivaslı şair Yavuz Bülent BAKİLER: ‘Sivas’ta şu anda hayatta olan mevcut ozan, şair sayısı İngiltere’nin kurulduğundan beridir sahip olduğu şairlerin sayısından daha fazladır’ der. Sivaslı ozanlarımız, bizim için çok değerlidir. Sivas kalkınamıyor, gün geçtikçe küçülüyor. Buna ‘dur’ demenin yollarının en başında okullarımız gelmelidir. Artık okullarımızda öğretmenler; çok kutsanan şiir, hikaye etkinlikleri kadar çocukların hayaller kurması, kurdukları hayalleri tasarlaması, gerçekleştirmeleri için de teşvik etmeliyiz. Öğrencilerime; ‘Başımıza iş çıkarma, dur yeni icat çıkarma, çok saçma’ demeden, hayallerini küçümsemeden hayaller kurmalarını, iş ve icat çıkarmalarını teşvik edip, destekledim. 

Sivas’ın icatçı-buluşçu mühendislik aklına, mühendislik hayallerinin projelendirilmesine, tasarıma, girişimcilere çok ihtiyaç var. Bu kitabımızda öğrencilerimle bunun için çalıştık. Bir ülkenin en büyük gücü çocuklarının yetenekleridir. ‘Her çocuğun potansiyeli, kendini bir ipucuyla gösterir. Biz keşfedersek başarıya dönüşür.’ Öğrencilerimi mühendislik hayalleri kurmalarını, projelendirmelerini, güçlü yönlerinin ortaya çıkmasını, potansiyellerinin gerçekleşmesini teşvik ve takdir etmeye çalıştım. Bir öğrencim, ordumuza elektronik kalkan yapmayı hayal etti, bir başkası daha hiç tasarlanmamış cep telefonu yapmayı hayal etti, salgına karşı aşı icat etmeyi hayal edenler çıktı… Bizim meraklanan, yeni iş, icat çıkaran gençlere ihtiyacımız var.

Sevgili Öğrenciler,

 Siz büyüdükçe ülkemiz de büyüyecektir. Siz hayaller kurdukça, hayalleriniz için çabaladıkça ülkemiz kalkınacaktır. Bir çocuk yetişir, dünya değişir.

İnsanoğlunun dermanını bulamadığı kanser gibi dertlerin çaresini bulacak bilim insanı, yeni bir Aziz SANCAR,  yeni bir Oktay SİNANOĞLU, yeni bir Selçuk BAYRAKTAR sen olabilirsin. Yeter ki hayal kur; meraklan, azmet, çalış, çabala, sebat et başaracaksın. Çalışkan insanlar hayalini gerçekleştirmek için yola çıkar, harekete geçerler. Hayalleriniz tutkunuz olsun; tutkun için çalış, çabala, savaş, yılma kazanan sen olacaksın.

Hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Sizlerin hayalleri, ülkemizin geleceğidir.

        Muzaffer KARADAĞ

 Gazi Osman Paşa 4/C sınıf öğretmeni

Kitabımızın 1. Bölümünde öğrencilerimin ve benim hayallerimizi yazdık. 2. Bölümde 1. Sınıftan itibaren uyguladığımız kitap okuma projelerimizi sıraladık:

  1. Annemle Okuyorum projemiz.  2015-2016 öğretim yılında Sınıfa giderken, öğrenciler okumayı öğrendiklerinde; okula çocuklarını almaya  gelen anneleri sınıfa davet ettik, son derslerde Annemle Okuyorum Projemizi başlattık.  Daha sonra şehrin tarihi mekenlarında, öğlenden sonraları annelerle, çocukları birlikte kitap okudular. Her öğrencimi evinde ziyaret ettim, evde annesi kendisiyle kitap okuyan öğrencilerimin kapılarına; Dikkat, Bu Evde Kitap Okunuyor çıkartmalarını yapıştırdık. Annemle Okuyorum projemiz önceki valimize ilham kaynağı oldu. ‘Annem varsa ben de varım’ kitap okuma projesi başlattılar.
  2. Doğan Cüceloğlu’nun  Geliştiren Anne, Baba kitabını velimiz olan her anneye birer adet verdik okumalarını istedim.  15 Tatilde çocuklara değil annelere ödev verdim. Anneler, babalar okudular, kütüphanede bir cumartesi buluşup; KİTAP ATÖLYESİ ETKİNLİĞİ yaptık.
  3. Okulumuzdaki tüm velilere ve 4. Sınıf öğrencilerine 3 ayrı kitap atölyesi etkinliği yaptık. Afişlerini ekte sunuyorum.


Anahtar Kelimeler: EĞİTİMDE GÜZEL ÖRNEK!