Eğitimin FELSEFESİ Yapılmalı

Eğitimin  FELSEFESİ Yapılmalı

SİVAS eğitimde kabuğunu bir türlü kıramıyor. Bir dönemi geride bıraktığımız şu günlerde, geçen bir dönemde dişe dokunur bir adım atılamadığını dile getiren SİVASLILAR, eğitimin felsefesinin de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulamadığı görüşlerini ifad

 

Sivas Eğitim Öğretimde kabuğunu kıramamanın acısını yaşıyor. Modern ve geleneksel bir anlayışı yorumlayabilecek bir özveri ve öngörü ortaya koyamayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda da bir etkinlik gösteremeyip günü kurtardığı gerekçesi ile eleştiri alıyor.

Özellikle 3 yıl önce yapılan Okul Müdürü görevlendirmelerinde yaşanan liyakatsiz ve vasıfsız atamalar nedeniyle şehrin eğitiminin felç olduğu belirtilirken, üstüne üstlük İl Milli eğitimin, de okul idarecilerini kendi başlarına buyruk bırakması ise şiddetle eleştiriliyor.

Geçen dönem içerisinde ise şehrin eğitim dirilişi için bütünleyici adımların atılmadığı şehir kamuoyunda vurgulanıyor.

Performansı düşük hatta olmayan yüzde 90´a yakın okul idarecisinin, Milli Eğitim tarafından performans değerlendirmesine tabi tutulmaması ise hayret ve ibretle izleniyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü´nün okullarda etkin olmamasını fırsat bilen pek çok okul idarecisinin geçen bir dönem içerisinde ortaya bir somut çalışma koymayıp günü kurtardıkları belirtiliyor.

Ortaya eğitim öğretim adına somut çalışmalar koyamayan okul idarecilerin Milli Eğitim tarafından bilinmesine rağmen, bunun bir yaptırımının  olmamasından dolayı ?çalışmama düzeninin? artarak devam ettiğine vurgu yapan duyarlı eğitimciler, İl Milli Eğitim´in Vali GÜL ve Bakan YILMAZ´ı yanılttığını dile getiriyorlar.

Eğitim öğretimde iyi yerlerdeyiz veya şunları yapıyoruz diye genelde soyut lafların havada uçuştuğu şehrimizde eğitim öğretimin sadece ekran ve sosyal medya ağırlıklı tanıtımla gittiği bunun yerine köklü adımların ise atılamadığı ifade ediliyor.

Okulların tamamen başına buyruk bir dönem geçirdiği ve pek çok okul idarecisinin de, toplantı olmadığı halde ?toplantıya gidiyoruz? diye görev yerinde olmadığı dile getiriliyor.

Milli Eğitim bünyesinde görev yapan bazı Şube Müdürleri ve Müdür Yardımcılarının ise yeterince başarılı olmadıklarının vicdanı muhasebesini yaparak II.Dönem görevlerinden istifa etmeleri bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın en büyük bütçeyi eğitime ayırma gayretine yıllardır devam ettiği ve her fırsatta eğitimin önemine vurgu yaparak ?muallim? felsefesini eğitim öğretime hakim kılma arzusuna rağmen, bu arzu ve devlet hiyerarşisini dikkate almayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün, biran önce kurum binasından sahaya inerek somut projeler ortaya koyması bekleniyor.

 

 

 

            



İbrahim YALÇINKAYA
31.01.2017 22:30:52
KİMMİŞ O İSTİFA EDECEK MÜDÜR YARDIMCILARI VE ŞUBE MÜDÜRLERİ, İKİNCİ DÖNEMİ NİYE BEKLİYORLAR. HEMEN ŞİMDİ İSTİFA ETSELER YA.