Tarih: 10.09.2016 22:10

Eğitimle Diriliş İçin

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS eğitimde sancılı bir süreci yaklaşık 2 yıldır yaşamaya devam ediyor. Duyarlı eğitimciler şehre yeni atanan genç enerjik Vali Davut GÜL´den eğitim ve öğretimde yenilikler yapmasını heyecanla bekliyor.

Yaklaşık 2 yıl önce toplum vicdanını yaralayacak bir şekilde okul müdür ve müdür yardımcılarının belli yerlerde listelerin hazırlanarak oluşturulduğu ve liyakat esasının asla ve asla dikkate alınmadığını herkesçe biliniyor.

Geçen 2 yıldır, adeta şehrin eğitiminin döküldüğünü belirten pek çok eğitimci, mevcut okul idarecilerinin şehirde ?çalışmama üzerine bir düzen kurduklarını? dile getiriyorlar.

Eğitim ve öğretim planlamasını beceremeyen, devletin idealleri ve hayallerini dikkate almayan, kurum kültürünü oluşturmaktan yoksun pek çok okul müdürü ve müdür yardımcısının ufuksuzluğu nedeniyle şehirdeki eğitim vizyonunun oluşturulamadığı belirtiliyor.

Okul İdarecilerinin geneline yakınının Valilik ve Milli Eğitim yazılarını dikkate almadıkları, yapılması gereken görevleri yapmayıp, yaparmış gibi Milli Eğitimi yanılttıkları vurgulanıyor.

Duyarlı eğitimciler, Vali GÜL´ün, şehirde oluşturulan bu tortuyu dağıtması gerektiği görüşlerini dillendiriyorlar.

Kurum kültürünü oluşturamayan, günü kurtaran, ileri bir ufuk ve vizyondan yoksun, eş dost ve akrabalık ilişkileri ile görevlendirilmiş liyakatten yoksun idarecilerin görevlendirmelerinin iptal edilmesi gerektiği yüksek sesle dile getiriliyor.

Bakanlığın ?performansı düşük idarecilerin sıralı amirler onayı ile görevlendirmeleri iptal edilir? hükmünün Sivas´ta neden uygulanmadığı ise bilinmiyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün çalışmayan okul idarecilerini bildiği ve bunlar ile ilgili herhangi bir işlemi de yapmadığı herkesçe vurgulanıyor.

Göreve bu sene başlayan Vali GÜL´ü, ? eğitimde iyi noktadayız diye yanıltmaya çalışanların olabileceği? lakin GÜL´ün bu keyfiyete asla izin vermeyeceği vurgulanıyor.

Türkiye´nin zor günlerden geçtiği şu günlerde, okulları idare etmeyi beceremeyen, eğitim öğretim planlamasını kafasına göre yapan, günü kurtarmaktan başka bir çabası olmayıp, ülkenin eğitim geleceğine katkı sunamayanlara müsaade edilmemesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —