Eğitimle Dirilişe KALİGRAFİ Desteği

Eğitimle Dirilişe KALİGRAFİ Desteği

Sivas, Eğitimle Diriliş hamlesine devam ediyor. Bu bağlamda ortaya öznel çalışmalar koyan eğitimciler, şehrin eğitim geleceğine önemli katkılar sunuyorlar. Kaligrafi eğitiminde bir ilke imza atan Sivas, bu adımlarına yenilerini ekleyecek.

 

Sivas son günlerde , Eğitimle Diriliş felsefesini içselleştirerek güçlendiriyor.. Eğitimin toplumların geleceğinin şekillenmesinde önemli bir etkiye sahip olduğu bilincinden yola çıkan duyarlı eğitimciler, eğitim tarihinde ilk olan güzel çalışmaları hayata geçiriyorlar.

Cihanşümul bir medeniyet aşkı ve hayali temel düşüncesinden yola çıkılarak, birinci dönem uygulamaya konulan Kaligrafi çalışmasında çok önemli sonuçlar elde edildi.

İlkokul Serbest Etkinlikler Dersinde, Sınıf Öğretmeni Osman ÇELİK tarafından Sivas Merkez Danişment İlkokulu 3.sınıfta ilk defa uygulanan bu özel çalışmaya öğrencilerin kolay uyum sağlamaları, olumlu başarıları ve davranış değişikliklerini ortaya çıkardı.

Özel ve güzel bir yazı çalışması olan Kaligrafi Sanatını yeni yeni sezmeye başlayan öğrencilerin, davranışlarında da olumlu gelişmelerin yaşandığı bilgisine ulaşıldı.

Velilerin de kaligrafiyi çok beğendikleri ve çocuklarının böyle özel yetişmesinden dolayı memnuniyet duydukları belirtildi.

Duyarlı pek çok eğitimci, öğrencilerin ruh gelişimi için bu tür modern tekniklerin mutlaka uygulanması gerektiğini dile getiriyorlar.

Sivas´ta devlet okulunda ilk defa uygulanan bu önemli eğitim çalışmasının, gelecek yıllarda Sivas´a ve Türkiye´ye yayılması bekleniyor.