Eğitimle Dirilişe Katkı

Eğitimle Dirilişe Katkı

Sivas´ın, eğitimle dirilmesi gerektiğine inanan duyarlı eğitimciler, her türlü maddi ve manevi fedakârlığı yaparak bu diriliş için öncü adımlar atıyorlar.

 

Sivas eğitimle dirilişin yollarını arıyor. Çocukların geleceği iyi okuyup değerlendirmeleri amacıyla, farkındalıklarla dolu bir eğitim sürecine dahil olmaları gerektiğini savunan eğitimciler, bu yönde farklı adımların atılması gerektiğini savunuyorlar.

Entelektüel, sıra dışı, başarılı Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI´nın ortaya koyduğu eğitim vizyonundan hisseler alan başarılı ve duyarlı eğitimciler, kendi birikim ve yetişme tarzlarını da ortaya koyarak, ülkenin aydınlık geleceği adına gece gündüz çalışıp somut projeler üretiyorlar.

Bu bağlamda Sivas Merkez Danişment İlkokulu 3/D Sınıfı önemli bir çalışma ortaya koyarak GÜNLÜK KİTABI hazırladı. Yaklaşık 2 yıldır devam eden günlük yazma etkinliğini somutlaştıran sınıf, hazırladıkları günlükleri kitaplaştırma uğraşına girdiler.

Geçen yılda ?GÜL BAHÇESİ? isimli bir şiir kitabı çıkararak SİVAS Eğitimine örnek olan sınıf, bu günlük kitabı ile de ikinci kitabı çıkarmış oldular.

Osman ÇELİK gözetiminde hazırlanan kitabın, diğer okullara örnek olması bekleniyor.

?GÜNLÜK TUTMANIN? çok önemli olduğunu vurgulayan pek çok aydın, ?eğer bugün ÇANAKKALE SAVAŞLARI´nın ayrıntılarını biliyorsak bunu askerlerin tuttuğu günlüklere borçluyuz? diyorlar.

Pek çok savaşın, tarihi olayın, sıra dışı yaşamların günlükler sayesinde ortaya çıktığı bilinirken, filozoflar, üstün zekalı insanlar, devlet adamları, sanatçılar ve bilim insanlarının mutlaka günlük tuttukları vurgulanıyor.

 Eğitim öğretimin, öğrencinin ruhunu alan değil onlara ruh ve yüce bir duyarlılık veren bilgelik olarak hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren eğitimciler, çocukların bu yaşta kitaplarının olması ve ürünlerinin kitaplaştırılmasının çok önemli olacağı görüşlerini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Eğitimle Dirilişe Katkı