Eğtimde Çıta Yükseltilmeli

Eğtimde Çıta Yükseltilmeli

Sivas eğitimde çıta yükseltmeyi hedeflerken statükoya alışmış, yeniliğe kapalı, günü kurtarmadan başkaca amacı olmayan, Sivas´ın eğitimi için bir hayal ve hedefi bulunmayan, beceri ve bilgi donanımından yoksun bazı okul idarecilerinin, şehrin eğitim gelec

 

Sivas eğitimde dar alanda paslaşıyor. Bu sene itibariyle de eğitimde önemli bir ivmenin yakalanması arzulanırken, pek çok okul idarecisinin ?çalışmama üzerine kurulu bir düzenin? devamı için çaba gösterdikleri haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Yeni Milli Eğitim Müdürü ALTINSOY´un, şehrin eğitim geleceği noktasında çaba göstermeliyiz türü beyanatlarına rağmen, genelde ortak hareket eden bazı donanımsız okul müdürlerinin, ?boş verin biz yaptık deriz aynen devam ederiz? türü bir düşünceyi yine benimsedikleri bilgisine ulaşıldı.

Gerek ortak istişarelerde, gerekse bire bir görüşmelerde, okullarda şunları yapıyoruz diye Milli Eğitim Müdürü´nü yanılttıkları ve aslında gözle görülür somut çalışmaları yapmadıkları bilgileri geliyor.

Geçen yıl de yine aynı bir durumun yaşandığın ı dile getiren duyarlı eğitimciler, gerek Sivas VALİLİĞİ´nin, gerekse Sivas MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ´nün, bu keyfiyete izin vermemesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Kesinlikle Sivas´ta okulların yüzde doksanına yakınında yaprak dahi kımıldamadığı, okul idarecilerinin Milli Eğitimi yanıltmak için bolca evrak hazırladıkları vurgulanıyor.

Duyarlı pek çok eğitimci ise görevin, Sivas Valisi Alim BARUT ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY´a düştüğünü belirtiyorlar.

Devleti yanıltan, okullarını başarıya taşıyamayan, kurum kültürünü oluşturamayan, devlet terbiyesinden yoksun, mevcut sorunları çözme noktasında beceri gösteremeyen, somut projeler ortaya koyamayan okul idarecilerinin, Sivas´ın eğitimine ihanet etmelerinin önüne geçilmesi bekleniyor.

Birinci dönemin sonuna gelindiği şu günlerde, ortaya bir çalışma koyamayıp günü kurtaran idarecilere nasıl bir yaptırımın uygulanacağı ise merakla bekleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün bu dönem sonu itibariyle bir değerlendirme yapması bekleniyor.

Milli Eğitim Müdürü ALTINSOY´dan çok şeyler bekleyen Sivaslılar, beceriksiz okul idarecilerini Milli Eğitim´in sırtında taşıma zorunluluğunun  olmadığını vurguluyorlar.

ALTINSOY´un kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullanarak ?4 yılı doldurmasalar dahi performansı düşük olan okul idarecileri görevden alınır? ibaresini hayata geçirmesi bekleniyor.

Performansı düşük bazı okul idarecileri ve emekliliği geldiği halde yeniden görevlendirilen okul idarecilerinin, eğitimde yakalanan ivmeyi baltalamalarına müsaade etmemesi arzulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Eğtimde Çıta Yükseltilmeli