Eğitimi Veliler Baltalıyor

Eğitimi Veliler Baltalıyor

Akşam sabah dizi izleyen, kısır, bad ve etli pide şenliği için komşu komşu gezen, düğünlerde ellerini havaya kaldırarak delirmiş gibi?şişeler? diye bas bas bağıran, dizilerdeki hayata özenen, dizi oyuncularını örnek alıp dakikalarca ayna karşısında duran,

 

Fedakârlıkları ile ülkenin geleceğini şekillendiren öğretmenler, zaman zaman Sivas´ta zor anlar yaşıyorlar.

Gecesini gündüzüne katarak, kendi çocuğu gibi her çocuğa özenle davranan, onların ailelerini dahi kollamak için elinden geleni yapan pek çok öğretmen, velilerce kıymet bilinmiyor.

Sivas eğitimde kendi içinde kapılar aralamaya devam ederken, özellikle veli sorununu aşamıyor. Velilerin eğitim inceliğinden ve derinliğinden habersiz tutum ve davranışları öğretmenlerin şevkini kırıyor.

Eğitimin anlam ve önemini bilmeyen pek çok veli, şahsi davranıp öğretmenleri yetkili yerlere şikâyet edip, eğitim huzurunu baltalıyorlar.

Belli şahsi kapris ve çekememezlikleri ile diğer velileri de etkilemeye çalışıp, lüzumsuz her konuda Milli Eğitim´in yolunu tutan pek çok velinin, öğretmenleri şikâyet etmeleri hayret ve ibretle izleniyor.

Genelde şahsi durumlardan dolayı gerçeği yansıtmayan beyanlar ve aslı astarı olmayan ithamlarla Valilik´e, Milli Eğitim´e ve BİMER´e, öğretmenleri şikâyet edip, eğitime müdahil olmaya çalışan veliler, okullarda düzen ve kuralların da hiçe sayılmasına sebep olmaya devam ediyorlar.

Bu tür şikâyetler karşısında işini en güzelinden fedakârca yapmaya çalışan öğretmenleri kimin savunacağı ise merak konusu. Aslı astarı olmayan suçlamalar karşısında, öğretmenlerin hak ve itibarlarının Milli Eğitim tarafından korunması bekleniyor.

 



Anahtar Kelimeler: Eğtimi Veliler Baltalıyor