EKİNCİ, Kitap Okumaya Başladı

EKİNCİ, Kitap Okumaya Başladı

Ak Parti´nin yerel siyasilerinden olan Semiha EKİNCİ ve Şadiye ÖZTÜRK ?Şen Bacılar? olarak yerel siyasi literatürde yerlerini aldılar. Kütüphaneler Haftası vesilesiyle de bir okuma etkiliği düzenleyen siyasi ve ticari kabileti üst seviye de olan Ak Parti

 

Halef selef bacılardan olan ?Semiha EKİNCİ ve Şadiye ÖZTÜRK?ün siyasi atakları devam ediyor.İkisinin de üstün bir ticari ve siyasi zekaları olduğu zannediliyor. Özellikle ?CAFE İŞLETMECİLİĞİ? konusunda deneyim sahibi olan bu ikilinin, manevi zırha bürünmüş İlahiyatın hemen yanı başındaki ?CAFELERİNİN iyi işlediği belirtiliyor.

Kitap okuma alışkanlığı kamuoyu tarafından pek bilinmeyen EKİNCİ´nin Kadın Kolları üyeleri ile kütüphaneler haftası vesilesiyle okuma etkinliği düzenlemesi olumlu bulundu.

Ekinci´nin hangi kitapları okuduğu merak edilirken, okuma alışkanlığının zamanla ilerlemesi sonrasında? Ferrarisini satan bilge? gibi huzur ereceği yorumları yapılıyor.

Biz de SİVAS POSTASI GAZETESİ olarak EKİNCİ´ye Şu Kitapları okumasının daha faydalı olacağını tavsiye ediyoruz;

 

--İsyan Ahlakı (Nurettin TOPÇU)

--İnsan ne ile yaşar? ( TOLSTOY)

--Etiyopya Kralının Gözleri ( Mustafa BALEL)

--Nefsin Terbiyasi ( Mehmed Zahid KOTKU)

--Yitik Cennet ( Sezai Karakoç)

--Elveda Gülsarı (Cengiz Aytmatov)

--Bülbülün Kırık Şarkısı ( İskender PALA)

--Doğu ve Batı Arasında İslam ( Aliya İzzetbegoviç)

--Makalat  ( Hacı Bektaş Veli)

--Ferrarisini Satan Bilge (Robin Sharma)



Adınız Soyadınız
28.03.2016 23:24:34
Parkinson (1957), ?Parkinson Yasası? olarak tanımladığı ilkelere göre, (a) herhangi bir işin, tamamlanması için ayrılan zamanı dolduracağını ve (b) bir işi görecek kişilerin sayısıyla o işin hacmi arasında bir ilişkinin olmadığını iddia etmiştir. Parkinson´un bazı diğer tespitleri ise şunlardır: ? Memurlar birbirleri için iş yaratırlar. ? Komite/komisyon üreme hızı en yüksek yaratıktır. ? Bir komitenin önemi, üye sayısı ile ters orantılıdır. ? Konunun önemi ile tartışma süresi ters orantılıdır. Bürokrasiye ?Peter İlkesi? adını verdikleri bir başka mizahi yaklaşım geliştiren Peter ve Hull (1971) ise, söz konusu ilkeyi şu şekilde tanımlamışlardır: ?Hiyerarşideki her memur kişisel yetmezlik düzeyine ulaşma eğilimindedir?. Yazarlar, bu ilkeye ek olarak şu önermeleri geliştirmişlerdir: ? Yetmezlik düzeyine henüz ulaşmayanlar iş çıkarabilir. ? ?BAŞTAN SAVMA TERFİ? UYGULAMALARI İLE KAMU ÇALIŞANLARI, BAZEN AYAK ALTINDA DOLAŞMASINLAR DİYE ÜST KADEMELER ATANIRLAR. Kurthan Fişek ise (1974) bu ilkelere ?ÇEKİŞ GÜCÜ? ADINI VERDİĞİ BİR KAVRAMLA KATKIDA BULUNMUŞTUR: ÇEKİŞ GÜCÜ, BİR MEMURUN, HİYERARŞİNİN DAHA ÜST BASAMAKLARINDAKİ BİR KİŞİYLE AKRABALIK, EVLİLİK YA DA TANIŞLIK YOLUYLA İLİŞKİ KURARAK ÜST KADEMELERE YÜKSELMESİDİR. Bu konuda son olarak Adams´ın (1996) geliştirdiği Dilbert İlkesi´nden bahsedilecektir. BU İLKEYE GÖRE, EN BECERİKSİZ ÇALIŞANLAR, ÖRGÜTLERE EN AZ ZARAR VEREBİLECEKLERİ YER OLAN YÖNETİM KADEMELERİNE GETİRİLMEKTEDİR. ®yazı yazmak bir sanattır