Ekmek Yoksa Pasta Yiyin!

Ekmek Yoksa Pasta Yiyin!

Yeni bir toplantı icra eden Kent Konseyi üyeleri, toplandılar, konuştular ve dağıldılar. Şehrin temel sorunları karşısında çoğu zaman dut yemiş bülbüle dönen konseyin, özellikle HIZLI TREN GÜZERGAHI hakkında bilimsel açıklamalardan kaçınması tuhaf bulunuy

 

Genelde ?tuzu kurular? dan oluştuğu şehir kamuoyunda dillendirilen Kent Konseyinin, ara ara film repliği gibi toplantı yapıp, Hacivat Karagöz gibi dağılmaları dikkatle not ediliyor.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın dikey değil yatay mimari üzerinde çalışın demesine rağmen, bu yönde bir bağlayıcı beyanat vermeden kaçınan Kent Konseyinin, hangi konuda bir açıklama yapacağı ise muamma.

Şehir kamuoyu Hızlı Tren Güzergahının yanlış olduğunu ısrarla dile getirmesine rağmen,Kent Konseyi´nin yapılması planlanan güzergahın yanlış olduğunu veya yapılacak viyadüklerin boyunu kamuoyuna izah etmesi gerekirken, bu açıklamadan kaçınması anlaşılamıyor.

Ak Parti´nin etkin siyasi ve ticari bir girişimcisi olan Semiha EKİNCİ´nin ise, derin konuların konuşulmasına müsaade etmeyeceği dillendiriliyor. EKİNCİ´nin özel ilgi alanının ?üniversitedeki cafe işletmeciliği? olduğu da bilinirken, yeni dönemde de EKİNCİ´nin yine üniversiteye yönelme eğiliminde olduğu görüşleri dile getiriliyor.

Konsey Başkanı Serdar İNCE de eleştirilerin odağında. Konseyi, Belediyenin yan bir birimi olarak çalıştırmakla sert tepki gören İNCE´nin, Osman YILDIRIM ve Sami AYDIN ikilisi ile ortak hareket edip, HIZLI TRENİ şehir dışına kaydırdığı gerekçesi ile hayalindeki siyasi geleceği bitirdiği iddia ediliyor.

SİVAS´ın ucube yapılaşmaların merkezine döndüğü de gözlemlenirken, KENT KONSEY ÜYELERİNİN en kısa zamanda şehirdeki çarpık yapılaşmaları bir bir not ederek kamuoyu önüne geçip, kamuoyuna izah etmelerinin çok önemli bir erdem olacağı ifade edilmekte.



Anahtar Kelimeler: Ekmek Yoksa Pasta Yiyin