Ekonomik Darboğaza Çare Üretemiyorlar

Ekonomik Darboğaza Çare Üretemiyorlar

Sivas´ın ekonomi, ticaret ve yönetimi ellerinde olan Belediye Başkanı Sami AYDIN ve STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın her fırsatta, ?iş var çalışan yok? diye serzenişte bulunmaları tepki çekiyor. Açlık sınırının altında olan asgari ücretle insanların nasıl g

 

Ekonomik kalkınmaları gayet yerinde olan STSO Başkanı Osman YILDIRIM ile Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın, her fırsatta çalışacak insan bulunmuyor diye açıklamalar yapmaları tepki çekiyor. Organize sanayi veya diğer alanlarda işçi ihtiyacı olduğunu belirten şehrin meşhur ikilisi, buralarda asgari ücretle insanların nasıl yaşama tutunmaları gerektiğini de açıklamaları bekleniyor.

Biri Oda Başkanı, diğer Belediye Başkanı olan şehrimiz yöneticilerinin, ev ve arsa fiyatlarını da iyi bildikleri biliniyor.

İnsanların asgari ücretle geçinebilmeleri için kendilerinin de ev fiyatlarını 150 ve 200 bine çekerek Sivas için fedakarlık yapmaları bekleniyor.

950 liraya çalışan bir işçinin nasıl ev alacağı hakkında bir malumatlarının olup olmadığı merak edilirken, 400 bin liraya ev satılan bir şehirde, nasıl yaşam kurulacağı sorgulanıyor.

Ucuz arsa üretip her kesimin ev sahibi olmasına fırsat ayarlaması gereken Belediye´nin, neden böyle bir çalışma yapmadığı ise şehirde merak edilen konuların başında geliyor.

Sivas´ta konuşulan bir diğer konu ise şaşkınlık oluşturacak mahiyette. Şehrin önde gelen pek çok insanının, inşaat işi ile uğraştığı ve ucuz arsa ve ucuz konut üretiminin onların işine gelmeyeceği iddia edilmekte.