Ekonomiye Sıra Gelecek mi?

Ekonomiye Sıra Gelecek mi?

Başka şehirler alıp başını giderken Sivas, Köfte ve Kangal Köpeği ile fuar fuar geziyor. Ekonominin daraldığı, göçün devam ettiği şehirde, yatırımları Sivas´a çekmesi gereken STSO, Antalya´da ki YÖREX Fuarına yine köfte ağırlıklı katıldı

 

Antalya´da Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) ziyaretçilere açıldı. Sivas Sanayi ve Ticaret Odası (STSO) yine Sivas köftesi ile sahneye çıktı. Şehrin ekonomik daralmasına bir çözüm bulamayan STSO Başkanı YILDIRIM´ın, her fırsatta tescilli Sivas Köftesi ile fuarlara katılması komik bulunuyor.

Sivas göç verip tükenirken, sanayi boyutunda önemli gelişmeler göstermezken, şehirdeki pek çok devlet teşekkülünün başka illere gittiği görülürken, şehrin ekonomik kalkınmasının ön ayağı olması gereken STSO, toplumun her kesimi tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor.

Asgari ücretle dahi insanların iş bulamadıkları, bulsalar dahi açlık sınırının altında yaşama savaşı verdikleri şehirde, STSO´nun bu sorunlar hakkında nasıl bir çözüm bulduğu ise bilinmiyor.

Üç dönemdir Oda Başkanlığı yapan YILDIRIM´ın, onca başarısızlığına rağmen seçimi nasıl kazandığı ise hala anlaşılamıyor.

Kayseri, Erzincan ve Malatya gibi komşu illerde Devlet ve Özel Teşebbüs yatırımları ile devasa gelişmeler yaşanırken, STSO´nun yine Antalya´da köfte ikramı ve tanıtımı, sahnelik bir komedi olarak görüldü.



Anahtar Kelimeler: Ekonomiye Sıra Gelecek