El Elde Baş Başta

El Elde Baş Başta

Siyasi desteğini yitiren, şehir kamuoyunun sessiz çoğunluğu tarafından artık desteklenmeyen Rektör Faruk KOCACIK, zor günler yaşıyor.

 

Üniversite hastanelerinin son yıllarda ekonomik durumunun pek de iyi olmadığı biliniyor.Şişirme kadrolar ile döner sermaye dağıtımı azalırken, yapılan yönetimsel hatalar ile de hastane adeta kan kaybetmeye devam ediyor.

Faruk KOCACIK yönetiminin hastaneyi bu duruma getirdikleri ve borcun da gırtlağa dayandığı ifade ediliyor

Pek çok deneyimli hocanın özel hastaneler veya şehir dışına gittikleri görülürken, bu durum karşısında hastaların da komşu illere gittikleri biliniyor.

 3 Üniversite ile anlaşma imzalandı
Sosyal Güvenlik Kurumu bu durumla ilgili olarak 2015 yılında 3 üniversite ile global bütçe anlaşması imzaladı. Ankara Üniversitesi, Hacettepe ve Dicle Üniversitesi ile yapılan anlaşmaya göre bu kurumlara global bütçe anlaşması çerçevesinde sabit ödeme yapılacak. 2016´da global bütçe anlaşması yapılan üniversite hastane sayısının artacağı öngörülüyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine GLOBAL BÜTÇE desteğinin sağlanması sonrasında, burasının da SAĞLIK BAKANLIĞINA geçeceği yönünde iddiaların ise havada uçuştuğu biliniyor.

 

SİVAS POSTASI GAZETESİ, kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına soruyor;

-          Tıp Fakültesi Hastanesinin borcu ne kadardır?

-          90 trilyon (eski para) civarında borç yükü olduğu doğru mudur?

-          Şirket eli ile fazla işçi alınmış mıdır?

-          Bu alımlarda ?ideolojik? kanaat var mıdır?

-          4 yıl içerisinde alanında uzman kaç hoca ayrılmıştır?

-          Hastanenin SGK´ya devredileceği doğru mudur?

-          Siyasi desteğini yitiren KOCACIK´ın ?GLOBAL BÜTÇE? gerçeğini kamuoyuna yanlı yansıttığı doğru mudur?

-          Şehir kamuoyu tarafından desteğini yitiren KOCACIK´ın, şehrin tansiyonunu almak için ?mavi boncukları? yine dağıtmaya başladığı doğru mudur?

-          PARALEL YAPI mensuplarının Rektör KOCACIK´ı destekleme kararı aldıkları doğru mudur?

-          Muhafazakâr Öğretim Üyelerinin Faruk KOCACIK´ın atanmaması için CUMHURBAŞKANI ile temasa geçtikleri, önümüzdeki ay bir ekibin Cumhurbaşkanı ile görüşme girişimi içinde olacakları hakkında KOCACIK ne düşünmektedir?

-          Rektör Adayı olduğu sanılan HÜSEYİN YILMAZ´ın Faruk KOCACIK aleyhine adaylıkta çekileceği doğru mudur?

-          SİVAS siyasetine yön veren etkin isimlerin ARALIK ayı içerisinde ANKARA´da yaptıkları bir özel toplantıda ?KOCACIK Üniversiteyi bitirdi bunla buraya kadar? dedikleri doğru mudur?


 



Anahtar Kelimeler: Elde Başta
Hüseyin Yıldı
10.01.2016 15:03:38
Hüseyin Yılmaz makam icin Hertürlü kombinasyona girebileceğini gösterdi. İsterse aday olsun! Ona muhafazakar kesimin oy vermeyeceğini nabız yoklaması yaptığında kendisi de anlamıştır. Alim den farkı yok insanların gözünde. O sandı ki Faruk hoca bir kez aday olacak sonrakin de ben aday olurum. Faruk hocaya ne kadar guvenilecegimi öğrenmiştir herhalde. Helal olsun Faruk hocaya ustaca bur hamle ile Hüsryin in sırtından rektörlüğe ulaştı isi bitince de sen yoluna ben yoluma. Kim kaybetti Hüseyin hocam? Sorarim sana.

HUKUKİ BEDELİ ve REKTÖR!?
10.01.2016 19:17:14
Kurumu Ekonomik Zarara uğratmada Mevcut Rektör hukuken bir bedel ödeyecek mi, "Yoksa Yağmur Yagdı Böyle Oldu!" mu diyeceğiz?

sefilix
10.01.2016 20:55:54
hukuk bedeli mi? şaka mısınız? kim hukuksal bedel öedemiş. paralelelr yapmıştır iran abd israil chp nin işi falan der çıkarlar işin içinden. bu gazetede ihbar niteliğinde o kadar çok haber yapıldı ki hiç hareket görmedim valla. ha bu arada aklıma geldi kale sit alanıymış. hadi hukuk çalışsın bakalım o yol sit alanından nasıl geçirilmiş. :) şaka bir tarafa durmak yok yola devam. sit alanı falan vatandaş memnunsa iradeye saygı duyacaksınız. rektörde seçilmişse eleştirmeyeceksiniz. iradeye saygı lütfen. ben gayet memnunum herşey güzel.

mülayim
10.01.2016 22:24:19
Türkiye de solcular hangi yonetimde başarılı olduki sivas Cumhuriyet Üniversitesi sinde olsun. Yeme icme yolsuzluk rüşvet liyakatsiz kadrolaşma devletin mali deniz anlayisi vs. Ey ak Parti sivas teskilati bu solcu yonetimi siz getirdiniz şimdi bunlarin yaptigi tum pisliklerini ve başarısızlıklar ini temuzlemek de size düşer. Yani bir bakims günah Çıkarma. Alin iste desteklediğiniz faruk kocacik. Tabi sözüm o donemki il başkanı akp den Kuru Burhanettin ve akp millet vekili Nursuna Memecan a!

Alim = Hüseyin
10.01.2016 22:37:34
Alim = Hüseyin = SOL PROJE; Alim denilen zat geçen seçimlerde son bir ayda adaylığını ilan etti 32 oy aldı. Bu hamle ile şuanki sol rektör faruk 2. olan sağcı ilyas dökmetasa sadece 12 oy fark atarak 1. geldi ve atandı. Bu şekilde oyları solcuların lehine bölmüş oldu. Hadi buna da tamam derdim olay bu şekilde kalsaydı. Ama alim ne yaptı? Kendisine teşekkür anlamında (yaptığı ihanetin karşılığı olarak) solculardan kendisine verilen bir enstitü müdürlüğünü aldı ve çok hırs yaptığı koltuğuna 3,5 yıl boyunca oturdu.İşte bu büsbütün ihanetin bir bedeli bir teşekkürü oldu.Keşke hiç böyle bir makam koltuğunu kabul etmese de temiz olarak kalsaydı. Şimdi böyle bir durumda siz ne düşünürsün bilmem ama ben düşündüğümü söyliyeyim. Alim Yıldız yine sol ile birlikte hareket ederek bir koltuk sözü almak istiyor. İşte bu yüzden yine ben adayım diye sağ oyları bölmek için ortaya çıkıyor. Nafile kardeşim biz sağcılar olarak onu iyi tanıdık. Bu sefer 32 oy bile alamaz inşallah. Bir diğer sözde sağ aday hüsün yılmaza gelince; iyi bir solcudur özünde . Zaten bu yüzden ak parti kendisini milletvekili adayı yapmadı. 3.5 yıllık rektör yardımcılında personel ve kadrolardan sorumlu olarak 40 yıllık üniversite tarihinde hiç olmadığı kadar sol kadrolaşma yaptı ve Mehmet bakırı da adeta bir ferrrari gibi solladı. Şimdi birileri hüseyin ilahiyatçı nasıl sol görüşlü olabilir der ama yapılanlar da kadrolaşmalar da sonuçta ortada sonuçta. Mesleği ilahiyatçı olabilir ama dünya görüşü pek tabi sol olabilir ör; Zekeriya Beyaz, Yaşar Nuri Öztürk, HÜSEYİN YILMAZ vs vs. Hüsin 3.5 yıl boyunca soldan kadrolştı son 6 ayda da sağcılara karşı günah çıkarmaya başladı. Kısacası dostlar bu iki göstermelik sağ aday da şu anki yönetimin şeytanca projesi; Muhafazakarları kandırıp oylarını bölmek vesselam!!!!!

PİRİNÇ TAŞLARI ve PRİNÇ
11.01.2016 13:29:59
CÜ´de gerçekte Taş olup, sanki Prinç gibi görünenler var! Daha da kötüsü, Taşların Sayısı Prinç Sayısından çok fazla! Dolayisi ile "Dis" ve Bas Agritanlar" iste bu Princ Gorunumlu Taslardir! "Ayiklamak mi dedediniz!" Bak iste bu imkansiz!!!...

Çetin
11.01.2016 17:46:30
CU. DE ÇOK SAYIDA PARELELCİ VAR İKİ HAFTA ÖNCE FETULLAHÇILARIN C.Ü DE SOHBETLERİNİ ORGANİZE EDEN ADAM REKTÖR YARDIMCISI OLDU DEMKKİ KOCACIK PARELELCİLERLE ANLAŞTI.

adnan
11.01.2016 18:28:48
Şu anki Cumhuriyet Üniversitesi yonetimi ve faruk hoca tam da Türkiye yi yansıtıyor. Yani solcular ulusalcılar ve vatan haini paralelciler ayni safta. Çetin kardeşime katılıyorum

hakikat hakikattir
11.01.2016 22:53:41
ÜNİVERSİTE HASTANESİ NEREYE BAĞLANIR BİLİNMEZ AMA BUGÜN BİR HABER BİZE BU ÜNİVERSİTEYİ KİMLERİN YÖNETTİĞİNİ GÖSTERİYOR. SAYIN FARUK KOCACIK VE EKİBİ HER KULVARDA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA ULAŞMA GAYRETİ GÖSTERSİN YÖNETİMİ DEVRETTİĞİ KİŞİLER MEKTUPLARINI ÇOKTAN YAZMIŞLAR BİLE. ÜNİVERSİTENİN GEZİCİ ZİHNİYET TARAFINDAN YÖNETİLDİĞİ DEFALARCA BURADA YAZILDI. BUGÜN HERGÜN ŞEHİT HABERLERİYLE İÇİMİZ KAN AĞLARKEN CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ SAYIN? PROFFF.DR. ALİ ÇELİKSÖZ BEYEFENDİ 1100 AKEDMİSYENLE BERABER DEVLETİ KATLİAMLA SUÇLAYAN METNE İMZA ATMIŞTIR. TEBRİKLER SİVAS SİYASETÇİLERİ, SAYIN AK PARTİ İL BAŞKANIMIZ ZİYA BEY REKTÖRÜ ZİYARETTE SORSAYDI BİZ KATLİAM MI YAPIOYORUZ DİYE? FARUK KOCACIK VE EKİBİ BU İKTİDARA SÖVE SÖVE GÖREV ALDILAR. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNE ORHAN TATAR DA TUZU BİBERİ OLDU. SORUYORUZ SAYIN ALİ ÇELİKSÖZ KATLİAM YAPMIŞ BİR DEVLETİN ÜNİVERSİTESİNDE SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜNÜZ DE MUHAFAZAKAR İNSANLARA YAPILAN MOBBİNG İN İKTİDARIDIR. BİZDE SİZİ VE AYRIMCI YÖNETİM ANLAYIŞINIZI KINIYORUZ. DEĞERELERİMİZE MİLLETİMİZE SÖVE SÖVE İKTİDAR OLDUNUZ. ŞİMDİ SORUYORUZ SAYIN BAKANA, VEKİLLERE BU KINAMALARA İMAZA ATANLARIN ATAMALARINA İMZA ATTINIZ VİCDANINIZ RAHAT MI? BAKIN ŞU HABERE, ARATIN İNTERNETTE KARŞINIZA 32.SIRADA KİM ÇIKIYOR. 1100 akademisyen ihanet gibi metne imza attı

yalım
12.01.2016 12:18:06
herzamn söylüyorum çok kalitesz bir hastane ayrıca tıp fak çok kalitesz sağ giren ölü çıkıyor kapatılmalı burası

Universiteyi Kapatmak Gerekir!
12.01.2016 16:34:45
Sadece Hastaneyi degil, Üniversiteyi Kapatmak lazım! Tüm samimiyetimle yazıyorum!....

Birazcık Edep!!!
12.01.2016 17:46:56
Kurum Hastane ile Maddi Zarar uğratılacak, Oy Avcılığı için Şehir Esnafının çoluğu-çocuğu üniversiteye alınacak, Öğrencisi olmayan Bolümlere ve ihtiyaç yok iken Hizmetli Görevlendireceksiniz, Böylece Vakıfa yersiz eleman alarak zarara uğratacaksınız, salt Hükümete şirin görünmek için Bölüm acıp, alakasız Akademisyen ile Kadrolaşma amaçlı dolduracaksınız, bir oy bir oy diye dün Askeriyeyi arkadan oyuyor deyip, düşman dediklerinizin oylarına tenezzül edeceksiniz, dibinizden başlayıp en yeni açılan Bölümlerdeki yapılmayan derslere seyirci kalacaksınız, çalışanlarınıza psikolojik ve fiziki şiddet uygulayacaksınız, solcu kadrolaşmalar yapacaksınız, bir de buna bir öğretim üyenizin bunlara seyirci kalıp, sözde adalet ve ucuz şöhret uğruna Kürt Sorunu konusunda yaygın Medyada ismi gdçecek! Tüm ve sayamadığım diğer tüm konulardaki "yenilen hurmalardan" dolayı, bir de Rektör Adayı olacaksınız! Birazcık Edep lütfennn!

akp
12.01.2016 22:34:49
Faruk hocanın yönetimi karanlık akademisyenler olarak imza bildirgesinde AKP e küfrediyorlar AKP il başkanı ziya şahin de faruk hocayı ziyaret ediyor. MAŞALLAH. Bre dostla şimdi anladınızmı bu kafa işte böyle olduğu müddetçe cumhuriyet üniversitesinde muhafazakarlar kıymete kadar iktidara gelemezler. Ahmet Necdet Sezer zamanında tam tersi olması mümkün bile değildi. çünkü solcular tilki gibi sağcılarda işte böyle saf kargalar gibi

Demek ki neymiş ?
12.01.2016 23:11:51
Demek ki neymiş, Sivas Postası´nın gündeme getirdiği haberlere yapılan yorumlarda haklılık payı varmış. Dekanlara, müdürlere bir bakarsanız ya doğrudan muhafazakar düşmanı ya da muhafazakar görünümlü muhafazakar düşmanı. İhanete bu kadar hoşgörü yetmez mi? Yeter, söz cumhurun başkanında artık. Zorunuza gitse de. Beyler üzgünüz. Bu saatten sonra ancak kendinizi kandırırsınız.

Doğruya Doğru
13.01.2016 10:16:29
ya hastaneyide üniversiteyi de kapatmak lazım diyenlerre içimden bir güldümki, hadi kapatalım eee sonra, bir hayal edin bakalım, hastane yettiği kadar yetebildiği kadar sivasa sahip çıkıyor, çıkmaya çalışıyor peki sivas hastaneye sahip çıkıyormu? kayseriye bakın hastanenin yüzüne bakan yok çünki her branşın neredeyse kendine ait hastanesi var peki kim yaptırdı, şehrin büyükleri zenginleri, sivasın zengini büyüğü nerde, sağınıza dönseniz marka, solunuza dönseniz Yıltaş vs vs... peki sivas halkı için bir hastane yaptırsınlar ama yok bize değmeyin, bize uymaz biz milleti yemeye devam edelim, rant nerde biz oradayızmı diyecekler? ikincisi üniversiteyi kapalım. hadi kapattık, burada çalışan memuru akademisyeni işçisi,şirket personeli taşımacılık yapanı, içerde işyeri işletenleri ne yapacaksınız? şehirde aylık 30bin liralık kiraya dükkanmı açtıracaksınız. yada ayda 430 bin lira kira geliri olupta sadece yiyen kesime hadi bir işyeri açta sivas insanına ekmek ver mi diyeceksiniz merak ettim?

sefilix
13.01.2016 19:16:50
insan guru duyuyor ha mevki makam haberlerine bakınca ne çok yorum yazılıyor diye :) okuyor canım milletimiz şükür. ya hu neler oluyor neler. hepimiz müslümanız da adam kayırma kul hakkı yeme senin ki benim ki derdine düşmüşüz. olaya bak yok sağcılar şöyle demiş yok solcular kadrolaşmış sağcılar solcuları desteklemiş. ya hu üniversite burası sağı solu mu olur bilim nerede hacılar. ne yaptınız siz ya hu. nereye gidiyor bu ülke. ama güzel ha ha kanallardaki dedikodulu programları dinlemişsin ha da bu tip sivas haberlerini okumuşsun. aynı valla

Hakikat Çekirdeği
13.01.2016 19:55:04
Yök´ü göreve davet ediyoruz. 1100 akedemisyen arasında yer alan c.ü tıp Prof. Hakkında savcılığa suç duyurusu yapılmalıdır göstermelik verilen idari görevlerden alınma yetersiz tedbir olup(zaten bunların yönetminde değil miydi) ceza soruşturması açılması sağlanmalıdır

evvelzaman
13.01.2016 22:35:24
Zamanımızdaki bu çağdışı geri zekalı 1200 karanlık akademisyen ne yaptıysa bir dönem faruk kocacıkta üniversitelerde başörtüsü kaldırılsın imza kampanyasına katılmıştı. Bu gerçeği de gör sayın AKP

faruk
14.01.2016 22:18:14
Hastane ve üniversite iflas bayrağını çekmiş, başarısızlık diz boyu, japonyada olsa bu başarısızlıktan dolayı rektör harakiri yapardı onurundan. Biz de ise adam çıkmış pişkin pişkin yine adayım diyor, hiç oralı değil maşallah

DEĞİŞMEZ
30.01.2016 23:50:46
Hani hazret ikinci üniversiteyi vadediyordu hastane ayrı bir yönetimde olacaktı ilk atadığı baş hekim kaç lira borçla devraldı ne yatırımlar yaptı bıraktırıldığında ne kadar borcula bıraktı şimdiki başhekim hasteneye ne yaptı şu anki borç ne kadar. telaffuz edilen DS.borç rakamları hakikaten ürkütücü bu işte bir yanlışlık olmalı. DS. den yapılan yatırım mı olduda haberimiz yok. Sahi hastane müdürünüz kaç rektör, kaç başhekim,kaç tane başhekim yardımcısı eskitti bilen var mı bu yöneteniniz de nasıl bir keramet var ki anayasanın değiştirilemez maddeleri gibi hep orda.içirdiği lüzumsuz çaylardan kahvelerden tasarruf edilse hastanemize kardır.

birisi
6.02.2016 20:35:22
paralel faruk hocayı destekleyecekse faruk hoca atanacak demektir. adamlar şu zamanda işlerini şansa bırakmaz bence. bir yerlerden kokuyu almış olmalılar. şahsi yorumum bu..